A Bůh mlčel přehled
Karel Cubeca (p)
Když boje první světové války dorazí až do východní Afriky, křehká a vzdělaná Ema se svému muži Oskarovi, nadšenému důstojníku německé armády, odcizí natolik, že chladnoucí vztah vyústí téměř v citový odpor. Ema hledá východisko v milostném románku s válečným odpůrcem Hansem. Když s ním otěhotní, rozhodne se Oskara nadobro opustit. Avšak Hans je nečekaně odvelen k Viktoriiným vodopádům do diamantových dolů.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize A Bůh mlčel. Přihlašte se a napište ho.
Nebudu knihu "hvězdičkovat", protože ji odkládám nedočtenou. Vlastně končím dřív než se příběh rozběhl,ale těch několik desítek stránek mě nezaujalo ,přesto,že téma se mi zdálo zajímavé.
Možná jsem ji začala číst ve špatnou dobu,ale začátek mi přišel tak nevěrohodný a dialogy neuvěřitelně hloupý ,že nemám chuť pokračovat .
A doporučení pro čtenáře Wilbura Smithe mi příjde naprosto zcestná.
Rozjezd byl fajn, ale postupem času začalo být dost otravné číst neustálé citové výlevy zamilované Emy a takové to napětí, co bude dál, se rychle rozplynulo. Nejhorší bylo, že mi bylo celkem jedno, co se stane s hlavními postavami a fandila jsem jen těm vedlejším.
Kniha A Bůh mlčel v seznamech
první světová válka (1914–1918) Afrika dobrodružství diamanty
2015 | Kdo jsme |
2015 | Kawa 9 |
2009 | A Bůh mlčel |
2010 | Ve spárech osudu |
2019 | Vyměřený čas |
Kniha se mi četla špatně, děj byl zbytečně rozvláčný. Přirovnání s díly Wilbura Smithe je přehnané. Podobu tam nevidím ani omylem.