A pak se to stalo! přehled
Ester Stará
Co všechno se může stát, když si taková holčička, nebo chlapeček nečeše vlásky, nenosí bačkorky, nebo žaluje? To všechno se dozvíme v úsměvném vyprávění pro předškolní a mladší školní děti.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize A pak se to stalo!. Přihlašte se a napište ho.
Kniha má, koukám, rozporuplné hodnocení. Nám se líbila moc. Je praštěná a legrační,pracuje s nadsázkou. Čtyřletá dcera ji zařadila mezi své top knihy.
Takové rádoby výchovné příběhy o tom, co by se dětem mohlo stát, kdyby dělaly nebo naopak nedělaly některé věci (např. žalování, nečesání vlasů, nezavazování tkaniček atd.).
Některé příběhy byly zajímavé, některé se nám nelíbily vůbec. Knihu nejspíš pošleme dál.
Kniha A pak se to stalo! v seznamech
2010 | A pak se to stalo! |
2018 | Šedík a Bubi |
2012 | Chrochtík a Kvikalka |
2017 | Každý bulí nad cibulí |
2009 | Žvanda a Melivo |
Knížka čtená dceři. Doporučila nám ji paní knihovnice a je to naše první setkání s autorkou. Já sama bych po knížce nesáhla, byť název je lákavý, odrazují mě však ilustrace, ty mi do oka vůbec nepadly. Ale příběhům s poučením jsme šanci dát chtěly a tak jsme knihu domů vypůjčily. Jak se píše v anotaci, obsahuje deset pohádek o maličkostech, z kterých si děti nic nedělají a dospělý z nich šílí. Najdete zde příběh o nečesaných vláskách, o upatlaném jedlíkovi, o rozvázaných tkaničkách, o nevysmrkaném nosu, o žalování, o nenošených bačkorkách, o špinavých uších, o nečištěných zoubcích, o kazisvětovi a o neuklizených hračkách. Příběhy jsou kratší, průměrně čtyři strany, jen poslední je delší (na mě až zbytečně zdlouhavá), četly jsme vždy několik kapitol za sebou, a pokaždé se zde vyskytuje fráze „a pak se to stalo“ (na to dcerka vždy čekala). Nám se líbily příběhy o nevysmrkaném nosu, špinavých uších (spirálovník ušatý) a nečištěných zoubcích. Nebylo to špatné (námět), ale mám z toho trochu rozporuplné dojmy. Od autorky máme ještě vypůjčenou knihu Dušinka, víla věcí, doufám, že bude lepší než tato. 3,5*