A všichni mlčeli přehled
Lydia Gouardo , Jean-Michel Caradec'h
Jmenuji se Lydia Gouardo a chci, aby se celý svět dozvěděl, jaká zrůda byl můj nevlastní otec. Od devíti let mě znásilňoval, mučil, surově trestal a oplodňoval. Naše děti pak svěřoval své stejně kruté ženě. Všichni dělali, že nic nevidí a neslyší, jako bych ani neexistovala, policii i sociálce jsem byla ukradená. Až po letech jsem sebrala odvahu konečně promluvit.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: 2024 , AlpressOriginální název:
Le silence des autres, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize A všichni mlčeli. Přihlašte se a napište ho.
Lydia čtenářům bez příkras vypravuje, jak byla téměř 30 let (!!) fyzicky svým otcem týrána a znásilňována.
Nejdřív byla se sourozenci nějakou dobu v náhradní rodině než je vyzvedl jejich otec - ten byl do té doby ve vězení. Chvíli vše fungovalo celkem normálně, až jednou vypuklo peklo. Několikrát se snažila Lydia utéct, ale otec ji vždycky našel a o to horší následoval trest.
Na veřejnosti se tvářil jako otec roku. Měl vždycky pravdu, vždycky dostal, co chtěl. Na ni se lidé dívali divně, jí nikdo nevěřil. Dokázal skrýt své zločiny a byl přesvědčen o své naprosté beztrestnosti.
Lydia s otcem šestkrát otěhotněla, ale nikdy se nesměla o své děti starat. I tyto děti otec týral.
Celá kniha byla dost náročná na čtení. O to víc, že sousedi slyšeli, že se u nich něco dělo, ale ani nahlášení na policii nepomohlo - otec měl známé všude.
Obdivuji Lydii, že nakonec dokázala normálně žít. A vůbec si neumím představit, co musela tolik let prožívat a jak musela trpět.
Kniha není pro každého a chce to velkou dávku odvahy o těchto hrůzách číst.
Tak tohle je fakt masakr. Je neskutečné co vše se tam dělo a jak dlouho se to dělo!! Jsem opravdu v šoku, trochu vyděšená a moc vděčná za své úžasné, milující rodiče.
Doporučuji... U čtení moc času neztratíte, je to tenká knížka, ale ve vás pak příběh bude doznívat dlouho...
Kniha A všichni mlčeli v seznamech
Četlo se to moc těžko. Smutný příběh. Ani nevím jak knihu ohodnotit. Pro slabé povahy bych ani nedoporučovala.70%.