Stratený muž přehled

Stratený muž
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439337/bmid_strateny-muz-QgQ-439337.jpg 4 204 204

Román vychádzajúcej austrálskej hviezdy kriminálnej literatúry opisuje veľmi sugestívne a so zmyslom pre gradovanie napätia nemilosrdnú austrálsku divočinu a ľudí, ktorí v nej žijú. Sú takí tvrdí a zocelení drsným životom a ťažkou prácou, že neraz dokážu byť krutejší ako sama príroda. Dvaja bratia sa stretnú pri plote oddeľujúcom ich statky. Hlboko v pustom vnútrozemí austrálskeho kontinentu sú široko-ďaleko jediní susedia. Ich domy sú od seba vzdialené na tri hodiny cesty autom. Cam, ich prostredný brat, ktorý sa stará o rodičovský ranč, im leží mŕtvy pri nohách. Zomrel sám, očividne vyčerpaný od smädu a horúčavy. Muži prinesú brata domov na ranč. Rodinu zasiahne hlboký smútok, v ktorom sa rodí neistota, narastá nedôvera a vzájomné upodozrievanie. Čo ak Cameron nezomrel prirodzenou smrťou? Čo ak izolácia a samota uprostred šírej pustatiny menia ľudí na stelesnené zlo? Jane Harperová napísala za tri roky tri bestsellery, podľa jedného z nich nakrúcajú v Hollywoode film. Zanechala novinárske remeslo, pustila sa do písania austrálskych trilerov a natrafila na zlatú žilu.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

The Lost Man, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stratený muž. Přihlašte se a napište ho.

Sigurd_Lesandi
17.12.2024 3 z 5

Očekával jsem plno scén odehrávajících se v úmorném vedru a popis fungování statku uprostřed ničeho, místo toho jsem ale dostal svým způsobem obyčejné rodinné drama, kterých je už plno. Kdyby nebylo dvakrát použité slovo poušť, tak asi ani nepoznám, kde se to odehrává. Je to opravdu škoda, protože si autorka zvolila takto zajímavé prostředí, které však nevyužila.
I celkové rozuzlení mě trochu zklamalo. Opět jsem očekával, vlivem anotace i prostředí, něco speciálního, což jsem ale nedostal.
Neberte mě ale špatně. Nebyla to rozhodně tragédie. Postavy mě docela bavily, děj se posouval a autorka píše hezky. Jen to zkrátka mohlo být mnohem lepší. Takový příběh byste si mohli zasadit téměř kamkoliv, tak proč psát o australské poušti?
Je to spíše taková jednohubka, která rozhodně neurazí, ale ničím zajímavým ani ojedinělým prostě nenadchne.

Jana-Marie
23.11.2024 3 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla (cca prvních 100 stran), pak už se četla dobře. Ostatní knihy autorky se mi ale asi líbily více.

Julka5259
10.11.2024 3 z 5

Autorka velice věrně popisuje krajinu australského vnitrozemí a dusivou atmosféru v rodině. Velice depresivní. Je to tak dobře napsané, až je to pro mě nestravitelné, takže jsem na rozpacích, jak knihu hodnotit. Autorka bezpochyby umí - ale pro mě to není.

Knižní novinky (3. týden)

16.01.2022

Kniha Stratený muž v seznamech