Ač nevidím, vnímám přehled

Ač nevidím, vnímám
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406960/bmid_ac-nevidim-vnimam-TuL-406960.jpg 4 46 46

Hlavní hrdinka utrpí při horolezeckém výstupu úraz. Přichází o paměť a zrak. Paměť se jí vrací, slepá však zůstává. Sluníčkem jejího života se stává malý chlapec Dušan. V románě je vystižena psychika ženy, která je nečekaně odkázána pouze na sluchové a hmatové vjemy a na pomoc druhých.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ač nevidím, vnímám. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Gibis
22.08.2023 3 z 5

Velice dobře zpracované téma náhlého poúrazového oslepnutí mladé ženy, jejích pocitů, těžkostí a sžívání se se situací. Opravdu podrobně rozebrány všechny možné peripetie s tím spojené, které si vidoucí člověk vůbec neuvědomuje a bere je jako samozřejmost. Kniha se čte velmi dobře, nejednou vyvolá dojetí a nutí člověka k zamyšlení, jak by on sám situaci asi zvládl.
Na druhou stranu dialogy tu byly jako vystřižené z doby dávno minulé, hlášky mi připomínaly černobílé filmy ze čtyřicátých let minulého století :)

Josh
23.02.2022 5 z 5

Od této spisovatelky 2.kniha a musím říci, že překonala tu předchozí, i když téma bylo spíše podmíněno výběrem do ČV´22. Vyjádření pocitů, myšlenek, obav hlavní hrdinky Hanky, která prožije obrovskou změnu díky ztrátě zraku se dostane pod kůži a pak najednou uplyne čtení nějak samo a rychle až do konce. Tam skoro jistě čeká zamyšlení pro čtenáře – co se v mém životě musí stát, abych poznal/a co je důležité a kdo je můj přítel i v těch hrozných časech? Děkuji paní Řeháčková!


Bubo19
25.07.2020 4 z 5

Knihu jsem si přečetla, protože mě zaujalo téma. Mladá žena přijde po úraze o zrak a musí si zvykat na novou situaci. Děj mi sice chvílemi přišel přitažený za vlasy a charaktery některých postav byly až moc záporné a jiné zase úplně bez chybičky, ale to pro mě nebylo v této knize to hlavní. To jak se hlavní hrdinka vyrovnává s tím, že je nevidomá, bylo popsané výborně, úplně jsem se vcítila do situace a pocit to nebyl vůbec příjemný. Také byl zajímavý popis, co všechno se musí nevidomý člověk naučit, aby žil plnohodnotný život. Ani jsem si nedokázala představit, jaké drobnosti jsou kolikrát pro nevidomé úplně zásadní. Dávám knize 3 a půl hvězdičky.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. týden)

31.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ač nevidím, vnímám v seznamech

v Přečtených93x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených5x
v Knihotéce33x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit7x