Affaira Kesselbachova "813" přehled

nehodnoceno
Affaira Kesselbachova "813"
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527296/bmid_affaira-kesselbachova-813-6565fdafe7573.jpg 0 0 0

Arsène Lupin série

< 4. díl >

Arsene Lupin není obyčejný amatérský detektiv. Je to padouch – zloděj, lupič, podvodník, ale nikdy ne vrah (má přece nějaké zásady). V „813“, vydaném v roce 1910, je v pařížském hotelu Palace zavražděn průmyslník Kesselbach, a zatímco policie vyšetřuje místo činu, dojde téměř pod nosem k dalším dvěma vraždám. Na první oběti vraždy je ponechána karta – karta Arséna Lupina, o kterém už čtyři roky nebylo slyšet. Policie je v šoku: je Lupin zpět a páchá nyní vraždy? Lupin je zpět, ale jen proto, aby očistil své jméno. A tak začíná poměrně divoký příběh plný vykřičníků, náhod, množství postav a nepravděpodobných situací, které napínají důvěřivost. „813“ poskytuje vhled do francouzské populární kultury před první světovou válkou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Affaira Kesselbachova "813". Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

SHi
14.09.2021 5 z 5

Leblancovy romány o Arsenu Lupinovi jsou prostě úchvatné. Ač by člověk čekal, že časem si na autorův styl zvykne a už ho nebude mít co překvapit, přeci je každý z příběhů naprosto ohromující a velkolepý.
Ani Aféra 813 tedy není výjimkou. Nu a pokud jsem to, jak rozkošně tu Lupin v půli knížky vytrolil policii, považovala za naprosto geniální, pak to není nic oproti dalším zvratům, které se, jak je zvykem, později začnou valit jeden za druhým. Kniha je plná dramatických i tragických situací, ironie a humoru, obratů, kde pocity vítězství střídá drtivá porážka. A přeci autor v hlavní postavě nevytvořil žádného nadlidského hrdinu, nýbrž člověka, jehož nesmírnou vůli, inteligenci a přístup k životu nelze než obdivovat. To vše dohromady tak tvoří strhující napínavé dobrodružství, od nějž je zatěžko se odtrhnout.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Affaira Kesselbachova "813" v seznamech

v Přečtených5x
v Knihotéce18x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit2x