Agónia a extáza přehled
Irving Stone (p)
Michelangelo byl nejen umělec, ale všestranný génius. Jeho život může ukázat lidem všech národností a všech dob, co to znamená být skutečný umělec: svět, jejž vytvořil svým uměním, je věčný, takže dodnes ovlivňuje myšlení člověka. Jen málo z těch milionů lidí, kteří znají Michelangelovo jméno, ví o jeho dramatickém, bouřlivém životě nebo o téměř nepřekonatelných překážkách, s nimiž musel bojovat, aby přežil a uskutečnil své dílo... celý text
Literatura světová Romány Historie
Vydáno: 1963 , Slovenský spisovateľOriginální název:
The Agony and The Ecstasy, 1961
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Agónia a extáza. Přihlašte se a napište ho.
Agónie a extáze mi dala zabrat a pravda občas se u mě i projevovaly stavy, které odpovídají názvu. (Náhoda? Nemyslím si.) Ovšem Stone prý pracoval na této knize 6 let, takže co je proti tomu můj jeden měsíc čtení. A zpětně hodnotím, že to za to stálo. Po dočtení mám pocit, že Michelangela dobře znám - Stone poutavě zdokumentoval, nejen tvorbu všech Michelangelových děl, zároveň otevřel okno do jeho mysli a odhalil jeho vášně, tvůrčí dilemata a vnitřní konflikty. Vřele doporučuju všem, kdo ocení vyprávění o lidské vášni, odhodlání a umělecké genialitě.
Knižní novinky (47. týden)
17.11.2019
Kniha Agónia a extáza v seznamech
renesance životopisné, biografické romány malíři Michelangelo Buonarroti, 1475-1564 sochaři historické romány fiktivní životopisy, biografie
2009 | Žízeň po životě |
1987 | Řecký poklad |
1963 | Námořník na koni |
2010 | Vášně mysli – román o životě Sigmunda Freuda |
2012 | Původ |
Obdivuhodná kniha o obdivuhodném člověku – jeden z nejlepších románů za posledních mnoho let, který jsem četl.
Vřelé doporučení každému, kdo by měl zájem.