Akira 5 přehled
Katsuhiro Otomo
Tecuova reakce na laserový paprsek ze satelitu SOL je dramatická. Pohled na zničující laser, který jej prve připravil o ruku, v něm vyvolá traumatickou reakci, která vybudí jeho psychické síly na maximum. Nyní dokáže koncentrovat sílu světla a přivolat tak zpět budovy zničené během výbuchu. Zároveň zažije trans, v němž si připomene bolestné události z dětství, které až dosud potlačoval. Poté se plně odevzdá Akirovi, jelikož si je nyní vědom jeho ohromného ničivého potenciálu. Spolu s budovou se opětovně zhmotní i Kaneda a shledává se s Kei. Společně se svým bývalým nepřítelem Jokerem se rozhodnou Tecua zastavit. Píše se rok 2020 a atmosféra v Neo-Tokiu houstne – plukovník, Mijako, Kaneda i americká vojska se chystají utkat s Akirou a Tecuem.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Akira 5. Přihlašte se a napište ho.
V tomto díle se toho moc nestane, ale dokresluje alespoň obraz o podobě říše Akiry a Tecua. Naši hrdinové sbírají síly a prostředky na finální útok proti Tecuovi. Ten se mezitím stává silnějším a silnějším, ale také labilnějším. Opět se jeho síla začíná rozpínat vně jeho těla a Tecuo nad ní ztrácí kontrolu. Což si ale jako vždy nepřipouští. Velké finále se neodvratně blíží.
Velmi solidní díl. Kupředu se tedy hýbeme jenom šnečím tempem, ale je zde velice solidně budovaná atmosféra, vidíte tu nezměrnou moc postav. Ale hlavně - ta kresba! To je prostě něco úchvatného. Měsíc s dírou v sobě mi bude v hlavě ještě chvíli rezonovat.
Pověst potížistky, Ve stínu popela a další knižní novinky (13. týden)
26.03.2023
Kniha Akira 5 v seznamech
v Mé knihovně | 32x |
(SPOILER) Před vyvrcholením děje je nám představeno několik nových postav, mezinárodní rozměr (sovětsko americká spolupráce v roce 2020 ), a dostáváme prvky erotična, dnes už tak běžného v mangách všeho druhu. Tetsuo už je totálně gone wild a vše se posunuje k závěrečné taškařici na stadionu. Kresba je stále precizní, přehledná a v kolorované podobě to musí být ještě o level působivější zážitek.