Alan Rickman: Deníky přehled
Alan Rickman
Deníky Alana Rickmana jsou jedinečnou pozvánkou do mysli autora – jednoho z nejoblíbenějších herců dnešní doby. Alan Rickman i po své smrti zanechal odkaz herce světové úrovně a jeho důstojnost, profesionalita i zvučný hlas nepřestávají diváci obdivovat ani dnes. Rickmanovy deníky popisují neobyčejně i obyčejné věci, vypráví světsky, vtipně i s lehkou jízlivostí, přičemž zůstávají naprosto upřímné. Autor nás bere do svého domova, na výlety s přáteli po celém světě, k přípravě divadelních her i a na natáčení filmů od Rozumu a citu, k průlomové roli ve Smrtonosné pasti, přes Robina Hooda až po filmy o Harrym Potterovi a Královu zahradnici, kterou režíroval. Deníky začínají v roce 1993 a končí s hercovou smrtí v roce 2016 a nabízejí příležitost seznámit se s Alanem Rickmanem nejen jako hercem, ale jako přítelem, cestovatelem, fanouškem, režisérem i obyčejným mužem.... celý text
Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: 2024 , TémbrOriginální název:
Madly, Deeply: The Alan Rickman Diaries, 2022
Interpreti: Aleš Procházka
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alan Rickman: Deníky. Přihlašte se a napište ho.
Krystalická ladnost lákavého aristokrata. S klarinetem emocí. Recitátor citového "knížectví." Z pobřeží, které křižovali racci, alky, po hollywoodský ryk, (ne)naladění se v lodi lidí, na karátové dravce.
Knihu jsem měla vyhlídnutou dlouho.Nakonec jsem ji louskala dlouho,po kouskách Zklamání.Proste program na každý den....Jako herec je nezapomenutelný.
100 nejčtenějších knih roku 2023
27.12.2023
10 nejprodávanějších knih (25. týden)
29.06.2023
10 nejprodávanějších knih (24. týden)
21.06.2023
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Alan Rickman: Deníky v seznamech
Co mě na této knize nejvíce oslovilo, je její jednoduchý styl psaní. Rickmanovy zápisky nejsou detailní kronikou každého dne, ale spíše sbírkou úryvků, nápadů a dojmů. Inspirovalo mě to k tomu, abych si vedla podobný deník – bez tlaku na pravidelnost či délku zápisů. V knize se pak sice objevuje výčet několika jmen, kteří mi třeba ani nic neříkali, ale nevadilo mi to natolik, aby se mi kniha nějak zprotivila. Když jsem dočetla poslední stránky a přečetla si Rimin doslov, neubránila jsem se slzám. Připomnělo mi to den, kdy jsem se dozvěděla o jeho smrti, a jak moc mě tato ztráta zasáhla. Tato kniha je nejen nádherným svědectvím o jeho životě, ale i inspirací k tomu vážit si každého okamžiku.