Alan Rickman: Deníky přehled

Alan Rickman: Deníky
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537982/bmid_alan-rickman-deniky-663a6be35beda.png 3 275 275

Deníky Alana Rickmana jsou jedinečnou pozvánkou do mysli autora – jednoho z nejoblíbenějších herců dnešní doby. Alan Rickman i po své smrti zanechal odkaz herce světové úrovně a jeho důstojnost, profesionalita i zvučný hlas nepřestávají diváci obdivovat ani dnes. Rickmanovy deníky popisují neobyčejně i obyčejné věci, vypráví světsky, vtipně i s lehkou jízlivostí, přičemž zůstávají naprosto upřímné. Autor nás bere do svého domova, na výlety s přáteli po celém světě, k přípravě divadelních her i a na natáčení filmů od Rozumu a citu, k průlomové roli ve Smrtonosné pasti, přes Robina Hooda až po filmy o Harrym Potterovi a Královu zahradnici, kterou režíroval. Deníky začínají v roce 1993 a končí s hercovou smrtí v roce 2016 a nabízejí příležitost seznámit se s Alanem Rickmanem nejen jako hercem, ale jako přítelem, cestovatelem, fanouškem, režisérem i obyčejným mužem.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: audiokniha , Témbr
Originální název:

Madly, Deeply: The Alan Rickman Diaries, 2022


Interpreti: Aleš Procházka
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alan Rickman: Deníky. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (85)

Michelle13
31.08.2024 3 z 5

Tyto deníky nám poskytují intimní pohled do života jednoho z nejoblíbenějších herců současnosti. Kniha nabízí směsici neobyčejných a obyčejných momentů z Alanova života, zachycených jeho osobitým stylem - světským, vtipným a často jízlivým. Jeho upřímnost a pohled na svět jsou osvěžující a poskytují hlubší pochopení toho, kým Alan Rickman byl, jak na obrazovce, tak mimo ni.

Jednou z nejsilnějších stránek knihy je schopnost vyprávět příběhy. Jeho deníkové záznamy nás zavedou do jeho domova, na výlety s přáteli, k přípravám divadelních her a na natáčení filmů. Popisuje své zážitky od Rozumu a citu až po jeho režisérský debut Králova zahradnice.

Na druhé straně, rozsah a délka deníků, které začínají v roce 1993 a končí jeho smrtí v roce 2016, mohu být pro některé z vás vyčerpávající. Některé pasáže se mohou zdát příliš podrobné nebo méně zajímavé, což může způsobit že se kniha občas táhne. Přestože jeho upřímnost a důstojnost co jsou chvályhodné, některé části mohou působit jako příliš všední nebo opakující se.

Je pravda, že pokud obdivujete Alana Rickmana jako herce, ale také jako člověka, je tato kniha cenným náhledem do jeho myšlení a každodenního života. Nicméně, pokud nejste zapáleným fanouškem, můžete najít některé části knihy méně přitažlivé nebo zdlouhavé.

Kniha špatná nebyla, ale některé zápisky mi prostě nedávaly smysl. U některých zápisků jsem ho obdivovala a u některých zápisků se mi chtělo brečet. Hlavně u těch posledních. I přesto, že byly krátké byla z nich cítit bolest.

helusa2
15.08.2024 4 z 5

Knížka Alanových Deníků mi doma (jako jeho velké fanynce) již ležela několik měsíců - z důvodů časové zaneprázdněnosti, ale také vzhledem k jejímu rozsahu (a přiznejme si - také díky mnoha ne příliš příznivým recenzím) jsem se dlouho nemohla odhodlat k tomu, abych se do ní pustila.
A pak jsem narazila na audio provedení - a když jsem navíc zjistila, že knihu načetl Aleš Procházka (kdo jiný!!!), neváhala jsem. Bylo to pro mě mnohem stravitelnější a s knihou bych se asi docela trápila..
Musím říct, že se ve jménech herců moc neorientuji. Mám pár oblíbenců, ale obecně na filmy nemám moc čas (ani nemáme televizi). Koukám jen na to, co opravdu chci. Takže Alanovy seznamy hostů, přátel.. mi nic moc neříkaly. Taktéž jsem neviděla/neznám některé filmy, adaptace her..
Přesto to bylo zajímavé. Jako sedět v místnosti, kde je Alan také, a vypráví.. Já jen sedím a poslouchám.. Jako když nerozumíte všemu, o čem ten člověk před Vámi mluví - jen ho pozorujete, sledujete tok jeho myšlenek, vnímáte jeho postoje a názory.. A vstřebáváte, co ho těší, mrzí, rozčiluje, co jej zaujalo..
Často je autorovi knihy vyčítáno, že Deníky vydal. Že to nebylo určeno k vydání. Že se z toho nedá nic moc dovědět.. Já myslím, že autora, Rimu, Emmu Thompsonovou.. chápu. Rozumím jejich rozhodnutí Deníky vydat. Představte si, že žijete vedle/s takovou osobností, o které víte, že má/měla mnoho co říci. Vidíte tu hromadu deníků, které napsal.. vezmete některý do ruky.. začtete se.. objevíte jeho myšlenku.. střípek jeho osobnosti.. No nechali byste ty deníky jen tak ležet???
Ano, nemá to nějaký super děj ani výpovědní hodnotu o filmech či spolupracovnících, nejsou tam pikantnosti.. je to jen takový záchvěv, možnost být chvilku s ním..
Jsem ráda, že jsem tu možnost měla :-)


pavpaz
12.07.2024 3 z 5

Já nevím, čekala sem něco jiného a on to opravdu byl deník, zápisky. Nějak jsem ji dočetla, ale nebavila mě. Spousta lidí, her a filmů, co mi nic neříkala.

všechny komentáře

Související novinky (10)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


10 nejprodávanějších knih (25. týden)

29.06.2023


10 nejprodávanějších knih (24. týden)

21.06.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Alan Rickman: Deníky v seznamech

v Právě čtených72x
v Přečtených353x
ve Čtenářské výzvě99x
v Doporučených15x
v Knihotéce320x
v Chystám se číst351x
v Chci si koupit115x
v dalších seznamech14x

Štítky knihy

deníky herci

Autorovy knížky

Alan Rickman
britská, 1946 - 2016
2023  67%Alan Rickman: Deníky
Skrýt reklamy