Alchymista přehled

Alchymista
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532991/bmid_alchymista-65ddb3927412c.jpg 4 7448 7448

Největší brazilský bestseller všech dob – byl dosud přeložen do 34 jazyků a prodalo se ho na 10 milionů výtisků. Takřka pohádkové vyprávění o cestě španělského pastýře za zakopaným pokladem, vycházející z příběhu o splněném snu ze sbírky Tisíc a jedna noc, je zároveň výzvou k naplnění vlastního osudu i poznáním posvátnosti světa, v němž žijeme. Na cestě za oním dvojím pokladem, plné zkoušek a důležitých setkání, je třeba dbát všech znamení a s neustálou trpělivostí a odvahou (jako alchymista sledující proměnu obyčejného kovu ve zlato) přetvořit samu svou osobnost.... celý text

Literatura světová Romány Duchovní literatura
Vydáno: audiokniha , Tympanum
Originální název:

O Alquimista, 1988


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alchymista. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (983)

radka2412
předevčírem 2 z 5

Paulo na mě často vykukuje v recenzích už nějaký pátek, ale čest jsem s ním měla až nyní.
Příběh pojednává o mladém pastýři ovcí, jemuž se zdá po dvě noci stejný sen o pokladu. Mladý Santiago se setkává s králem, který ho nasměruje správným směrem k pokladu. Chlapec se vydává na cestu za pokladem ležícím u pyramid. Naslouchá hlasu světa a učí se ho. Potkává mnoho zajímavých lidí, jako je sklář, Angličan, alchymista,… a potkává i svou životní lásku, kvůli které je ochotný se i snu o pokladu vzdát, ovšem ta mu to nedovolí a posílá ho dál hledat.
Musím uznat, že náznaky malého prince jsem postřehla. Hlavně tedy v lekcích od lidí, které potkává, stejně jako princ potkává lidi na planetkách. Zatímco princ je můj oblíbený příběh, alchymista nebude. Možná nejsem na tuhle knihu dost „ezo“, ale neustále poslouchat „Když něco opravdu chceš, celý Vesmír se spojí, abys to mohl uskutečnit.“ mě přesvědčilo spíše o opaku a to, že vesmíru jsme ukradení. Santiago je naivní, a alchymista krutý. Fatima chladná a Angličan otravný.
Vcelku je kniha napsaná hezky, možná i poutavě a určitě si fanoušky najde. Pokud vás třeba filozofické knihy baví, kniha by se vám opravdu mohla líbit. Plus knize přidal i příjemný hlas Lukáše Hlavicy.

anibeni
06.09.2024 5 z 5

Přečteno znovu po 25 letech.. po těch letech jsem tu knihu samozřejmě vnímala trochu jinak - jako mladá jsem byla totálně nadšená a vnímala to hledání jinak než dnes, nicméně kniha má své moudro a myslím, že za pár let ji zase ráda vezmu do ruky..


Dženylda
26.08.2024 5 z 5

Kniha, která by měla být v každé domácí knihovně a kterou by si člověk někdy kolem dvaceti měl přečíst. Příběh o cestě za svým snem, o víře ve své sny - ať už jsou to přání nebo opravdu noční snění, které se nám jakoby snaží něco sdělit - o hledání svého místa na Zemi, ale také o tom, jak nezapomenout žít dneškem, o tom, že láska se nachází na cestě za naším snem, o tom, jak se nechat vést a důvěřovat životu, že nás vede správným směrem, ale také o nezdarech, které se nacházejí na každé cestě a jak se jimi nenechat zastrašit.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (20. týden)

16.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1995 - Grand prix des lectrices de Elle (Novels)


Kniha Alchymista v seznamech

v Právě čtených82x
v Přečtených12 699x
ve Čtenářské výzvě1 153x
v Doporučených783x
v Knihotéce1 890x
v Chystám se číst1 182x
v Chci si koupit259x
v dalších seznamech32x