Aleš & spol. přehled

Aleš & spol.
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543500/bmid_ales-a-spol.jpg 4 183 183

Bořík a spol. série

< 2. díl >

Bez (darebáckého) spojení není velení. Zvlášť když raubíři nevědí, kde zlobit dřív! Za vším hledej ženu – a klidně i na základce. Nová spolužačka Růženka totiž není žádné ořezávátko a zvládne nerozlučnou partu kolem Boříka & spol. přesvědčit, že i jejich lumpárny mají mít úroveň. Nejenže usadí třídního šplhouna Bohouška a v cirkuse je jako doma, ale navíc kluky ponoukne, aby si demokraticky určili vůdce. Bratrovražedný souboj ironií osudu vyhraje dobrácký tlouštík Aleš, byť je to velitel na levačku. Nikdo mu nevyčítá, že babička ho coby sirotka poněkud rozmazlila, avšak přece jen by měl projevit víc rozhodnosti a míň otesánkovské chuti k jídlu. Vždyť ke všem obavám, zda nepolevili v péči o neurózy svých rodičů, učitelů a sousedů, přibyly klukům starosti s klubovní boudou zvanou Haraburďárna. Nehodil by se jim hlídač, nejlíp ukrutný Pes holešovický? Nevěděl by o nějakém upír Ištván, bytem v hrobce na Olšanech? Bořík by mohl vyprávět, jakou fušku obnáší být uličníkem. A taky že vypráví. Popřejte sluchu druhé porci jeho rošťáren, které se až nyní dočkaly kompletní zvukové podoby!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Aleš & spol.. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (21)

katy87
22.08.2023 5 z 5

"To je fakt, že člověk většinou pořád potřebuje peníze. Na různé věci, tedy na hlouposti, jak říká máma. Protože rodiče, když byli malí, jak alespoň tvrdí, vůbec nikdy žádné peníze nepotřebovali. K jídlu jim vždycky stačil kus suchého chlebíčka, který obvykle zapíjeli vodou ze studánky. Taky nikdy nechodili do biografu, poněvadž jim úplně stačilo koukat se na červánky nebo na východ slunce. Když někdy podobné řeči musím poslouchat, tak se vůbec divím, že táta s mámou dovedou číst a psát."

Lucissia
12.07.2023 5 z 5

Kdysi přečteno mockrát a i teď se ráda k Boříkovi a spol. ráda vracím. On je prostě nesmrtelný. :-)


Janizoun
23.08.2022 5 z 5

Další mé oblíbené knížky z mládí, Bořík, Marek, Aleš, Mirek, Čenda, ty kluky a knížky "žeru" ještě dnes :-) A četla jsem je i svým dětem.
Pan Vojtěch Steklač a jeho knihy jsou další má srdeční záležitost. Doporučuji dospělým i dětem. Vždyť je to fajn a krásný počteníčko :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Aleš & spol. v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených303x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených7x
v Knihotéce100x
v Chystám se číst9x
v dalších seznamech1x