Dóóóst dobrá ségra přehled
Karen McCombie
Alice a... / Alica a... série
Alice je třináctiletá anglická dívka, která řeší stejné problémy jako snad všechny její vrstevnice na celém světě: spory se sourozenci, nepochopení ze strany rodičů, vztahy s kamarádkami a první lásky. Tentokrát jí dělá velké starosti sestra Jabla, která se najednou začala chovat podivně, nevypadá normálně (tedy problém je v tom, že právě vypadá normálně!) a porušuje pravidla. Vtipný text psaný formou deníčku je určen pro dívky ve věku od 11 do 15 let.... celý text
Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2003 , Fragment (ČR)Originální název:
Butterflies, Bullies and Bad Bad Habit, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dóóóst dobrá ségra. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (0)
Kniha Dóóóst dobrá ségra v seznamech
humor pro dívky fiktivní deníky
2003 | Dóóóst dobrá rodinka |
2003 | Dóóóst dobrý rande |
2003 | Dóóóst dobrá ségra |
2004 | Dóóóst dobrý kámoši |
2009 | Moje trhlá rodinka |
Další skvělý díl v sérii. A co mne dost baví, je to, že i když autorka pořád dokáže udržet tu správnou linku ujetosti, kterou se tahle série vyznačuje, tak dokáže zobrazit i vážnější témata, s nimiž se postavy této série potýkají. A to je téma téhle knihy. Hlavní hrdinka Alice má svá trápení - od finanční situace v rodině až po trápení se sestrou, s níž se očividně něco děje. Ale přitom zůstává sama sebou. Je to správně praštěná puberťačka, s níž se člověk nenudí.
Kniha se nese v podobně laděném humorném stylu psaní, jaký známe už z dřívějších knih a který odpovídá i tomu věku postav, v jejichž kruhu se pohybujeme. I přes vážnější témata, která autorka zobrazuje citlivě a bez nějakého tlaku na ždímání čtenářových emocí, se tu člověk na řadě míst pobaví, pousměje.
Není divu, že mne tahle série v mládí tak uhranula. Prostě se u toho dobře odpočívá, člověk vypne, pobaví se.