Zima přehled

Zima
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394610/bmid_zima-SJK-394610.jpg 4 76 76

Alisik série

Napínavý i romantický komiks o gotické lolitě pokračuje, přesně ve stylu Tima Burtona. Na hřbitov dopadají první sněhové vločky. A živé i mrtvé čekají další velká nebezpečí. A Alisik možná i její první velká posmrtná láska.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew

Winter, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zima. Přihlašte se a napište ho.

Terva
12.12.2024 4.5 z 5

„Jsem mrtvá.
A i když to možná
bude znít trochu divně,
vlastně jsem si
na to už zvykla.“

Alisik podruhé. První knížka mě docela zaujala, i když obsahově to bylo a je, pro dětské čtenáře. Ovšem kresba a barvy to je prostě jako gotika. Někdo tomu říká emo, ale hřbitov, mrtvoly – gotika. A když jsem Alisik viděl na titulní straně této druhé Zimy, úplně mě zamrazilo. Fuck jí to sekne. A příběh začíná black metalově – hoří kostel. Ale to jen hřbitovní čekatelé na světlo nebo temnotu, vzpomínají na své hříchy. Ale i tak, byl hořící kostel bravůrně nakreslen. Úplně jsem cítil ty plameny.

Citát: Všichni zahynuli.

Alisik se smířila s tím, že je mrtvá a skoro se jí to líbí. A tvůrcům taky, protože udělali hned na začátku jeden kiks. Ona vzala Rubena za ruku?!? A on to cítí, a prý je studená. Kdežto v prvním díle, kdy jeden kluk šáhnul pro růži své dívce a Alisik stále v cestě, prošla ruka i s růží skrze ní. No, tak, nejsme děti. Hmmmm, vlastně je to psané pro děti, tak je to asi správně. Ty vám to sežerou. Jak se dalo poznat v prvním díle, schyluje se k nějakému průseru. V tomto svazku se vše pomalu odhaluje. Tak že kresba perfektní, barvy úžasný a teď je to u se záhadou a napětím. A málem tu někdo umřel. Hurá na třetí díl.

Citát: Co by se mi vlastně mohlo stát? Byla jsem přece už mrtvá. Nebo je snad možný být ještě mrtvější než mrtvý?

Rowana
04.03.2022 5 z 5

Po prvním dílu jsem si okamžitě šla půjčit i zbývající tři. Nečekala jsem, že mě příběh Alisik tak zaujme. A nejen její. Poznáváme první životní příběhy ostatních obyvatel starého hřbitova, občas se mihne útržek Alisičiných vzpomínek. Krásně budovaná ponuře laskavá atmosféra, která vygraduje tak trochu v šok.

fvalek
16.01.2021 5 z 5

Asi nemá smysl nějaký zevrubnější popis, když chci hodnotit celou sérii, ale tenhle díl se nese v duchu prvního dílu, ještě nevnímáme takovou úzkost z blížícího se konce, ale už se příběh slušně vyvíjí. Vztah mezi Alisik a Rubenem je poměrně hezký, i když takový úsměvně jednoduchý. Rostoucí tajemno kolem postav už začíná nebezpečně stoupat k hranici, kterou jsem ochoten snést, než budu chtít odpovědi. Krásné jsou ale příběhy posmrtných postav, které se v každém díle odhalují.

Kresba je v celé sérii konstantní, což je bezva, i když to není úplně můj styl, obzvláště tom, že Alisik, která by tedy měla být krásná a nevinná a roztomilá, vypadá spíš jako zmalovaná koštěkotka, která nevypadá vůbec sympaticky, ale to je zkrátka osobní dojem. Líbí se mi hříčky autorů, kteří nejenže zapojují fiktivní pravidla světa mrtvých a různé básně, dopisy aj., ale také kombinují různé obrázky a dekorace, někdy je to tedy už trošku přehnané, ale je vidět, že je to taková knížka, se kterou si někdo pořádně vyhrál. :)

Jsem mrtvá. A i když to možná bude znít trochu divně, vlastně jsem si na to už zvykla.

Kniha Zima v seznamech

Autoři knihy