Divoká Aljaška přehled

Divoká Aljaška
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539289/bmid_divoka-aljaska.png 5 135 135

Aljaška série

< 2. díl

Když se Calla vrací zpátky do Toronta, není si vůbec jistá, jestli Jonaha, do kterého se na Aljašce tak bláznivě zamilovala, ještě někdy uvidí. Jednoho dne se však Jonah nečekaně objeví na prahu jejího domu a navrhne jí, aby se za ním na Aljašku přestěhovala. A Calla překvapivě souhlasí. Rozhodne se opustit celý svůj dosavadní život a vydat se do neznáma, aby se svou láskou našla na Aljašce nový domov. Jejich původní plán najít si dům v blízkosti velkoměsta však brzy vezme za své, a než se Calla naděje, stěhují se spolu na venkov, do staré roubenky na břehu jezera, daleko od lidí, daleko od civilizace. Ačkoli s Jonahem tráví noci plné vášně, přes den ho skoro nevidí a její sen o romantickém životě ve dvou se pomalu začíná rozplývat. Po seznámení s několika místními svéráznými sousedy Calla pochopí, že si v tomhle malém společenství bude muset vydobýt své vlastní místo a zároveň bude muset najít sebe samu. Přestože Jonaha velmi miluje, začíná se bát, aby ji nepotkal stejný osud jako její matku, která kdysi od jejího otce z Aljašky odešla. Podaří se jim tuto náročnou zkoušku ustát?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red

Wild at Heart, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Divoká Aljaška. Přihlašte se a napište ho.

KatieKuli
31.01.2025 4.5 z 5

Druhý díl je trochu jinak koncipovaný než první. Tenhle je spíše komornějším vyprávěním s ještě pomaleji se odvíjejícím příběhem o budování vztahu Cally a Jonaha.

Vše navazuje na první díl, Calla je v Torontu, ale po dvou měsících se objevuje Jonah. Nechce to takhle ukončit a nabízí Calle možnosti jak pokračovat. A ta se rozhodne, že to na Aljašce, na novém místě, zkusí. Společně si plánují budoucnost, dům a společnou charterovou firmu. Jonah řeší jak vydělat na živobytí a přitom dělat záslužnou práci pro ostatní, jak je zvyklý a jak je to pro něj důležité. Bohužel je více pryč než doma. Calla není zvyklá žít úplně sama, bez rodiny. Zařizuje dům, firmu, svoje webové stránky a sociální sítě, seznamuje se se sousedy, (z donucení) zahradničí, ale přesto se cítí sama a nešťastná. I vždy přímočarý Jonah se začíná některým tématům vyhýbat.

anovy64
23.01.2025 4.5 z 5

Kniha plynule navazuje na první díl, který se mi líbil více, protože byl plný emocí. V tomto díle je emocí méně, ale zase Aljašky jako takové více. Calla a Jonah řeší problémy společného bydlení v krásné přírodě a navazují nové kontakty se starousedlíky - nepřístupným Royem, energickou Muriel a jejím synem Tobbym, Jejich životní osudy příjemně podtrhly děj celé knihy. Určitě by si Aljaška zasloužila ještě jeden díl.

0197
16.01.2025 5 z 5

Chci se přestěhovat na Aljašku do srubu s výhledem na jezero. Mýval i kozel Zeke můžou na pozemku zůstat :-). A urostlý bush pilot klidně taky :-).

Žádné zdlouhavé váhání, polemizování, přemýšlení, natahování, prostě jo, zamilovala jsem se a jdu s ním žít na Aljašku.

Všechna čest, jak si s tím přestěhováním Calla poradila. Ta holka jela. S tou city girl z prvního dílu neměla pomalu nic společného. Jo dobře, to rozhazování peněz jí zůstalo (ten profesionální kávovar a vířivku ale rozhodně schvaluji) :-). Bavilo mě vše okolo jejich nového života, ať už předělávání srubu, zakládání společnosti, zahradničení, její snahy vařit prostě za mě perfektní, čtivé a zkrátka jsem se nemohla odtrhnout. Snad nikdy jsem takové to sžívání a zabydlování se na jiném místě tak nehltala, jako právě tady. I popis přírody a drsných podmínek mi nějak nepřekážel. Naopak.

Jejich vztah doprovázeli menší problémky, ale vždy to téměř hned vyřešili. Žádný zdlouhavý dramata. Jonah jí dával najevo, že bez ní si to nedovede představit a že ji miluje. Jen jí, né žádnou kamarádku veterinářku :-). Ke konci mi sice přišlo, že se tam tolik neukazoval, ale zase dostal prostor děsivý soused Roy. Ten vývoj situace mě tak zaujal, že jsem v ten moment nemohla jít ani spát. Nové postavy jsem si oblíbila a nejvíc sousedku Muriel. Představa, že ke mně takhle vlítne a nakáže mi zavařovat, pěstovat a vše ostatní, no, ale tak myslela to dobře :-).

Po dočtení jsem si šla hned objednat vánoční novelu, protože o těch dvou chci číst dál (a nejsem si jistá jestli u nás vyjde, spíše si myslím, že bude následovat příběh Marie), tak že to asi svědčí o tom, jak moc si mě to celé získalo. Nečetla jsem na posledy a je to jeden z těch příběhů, na který jen tak nezapomenu.

- začátek na novém místě
- dá se říci druhá šance
- zvířata, kam se podíváš i medvědi
- soused, z kterého jde strach
- společné podnikání
- prostředí, ve kterém se hodí mít nabitou pušku v dosahu

Gothikana, Divoká Aljaška a další knižní novinky (34. týden)

18.08.2024

Kniha Divoká Aljaška v seznamech