Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky přehled
Jana Poncarová

V pochmurných i krásných Sudetech se skrývají stíny minulosti, které Alžbětinu rodinu rozdělily na desítky let. Když ji vnučka Nina navštíví v léčebně, vymyslí způsob, jak babičce udělat radost: vyrazí s ní na výlet do míst, kde strávila dětství a mládí. Během cesty po zapomenutých krajích i zasutých vzpomínkách se Nina rozhodne – dost bylo mlčení. Jen pokud odhalí rodinné tajemství, může vykročit za splněním vlastních snů.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky. Přihlašte se a napište ho.

Moje čtvrtá kniha této autorky a velká rozporuplnost...zajímavý příběh, ale takový zmatený a podle mě zbytečně složitě překombinovaný...
Knižní novinky (43. týden)
18.10.2020
„“A nezapomínej, že antisemitismus nebyl jen německý, ale i český, ačkoli o něm učebnice dějepisu pořád mlčí.““
Kniha Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky v seznamech
v Mé knihovně | 247x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Československo české ženy komunismus rodinné vztahy vesnice Sudety osudy žen rodinná tajemství prarodiče a vnoučata české rományAutorovy další knížky
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
2020 | ![]() |
2022 | ![]() |
Krásná kniha s dojemným příběhem. Líbilo se mi pouto Niny s její babičkou Alžbětou. Alžběta byla rozhodně silná žena, která i v době smutných události neztrácela vůli najít v životě to hezké. A Nina to od ní dokázala načerpat.
Jen mi trochu vadily mnohdy až zbytečné nadužívání přívlastků ve větách. Většinou to mám ráda, ale tady mi to přišlo jako když napíšu text, a pak se k němu vrátím a nasypu do něj tolik přívlastků, kolik dokážu vymyslet. Působilo to na mne nepřirozeně.