Strážce obzoru přehled
Elizabeth Peters (p)
![Strážce obzoru Strážce obzoru](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13641/strazce-obzoru-13641.jpg?v=1238194633)
Amelia Peabody série
Rodina věhlasného archeologa Emersona se po deseti letech vrací do oázy ztracené v egyptské poušti vstříc dalším dobrodružstvím. Oáza se nachází hluboko v poušti, úplně odříznutá od jakékoli civilizace. Jen dopravit se tam na počátku dvacátého století, kdy se náš příběh odehrává, znamená vyvinout značné úsilí. Také se za deset let mnohé změnilo, a tak Emersonovi musí čelit nejrůznějším úkladům. Největší nebezpečí hrozí jejich adoptované dceři Nefret.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 2004 , AlpressOriginální název:
Guardian of the horizont, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážce obzoru. Přihlašte se a napište ho.
![Vojslava Vojslava](https://www.databazeknih.cz/img/users/79_/7988/m_vojslava.jpg?v=1725029896)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ale jo, já tu archeologickou rodinku prostě miluju a jsem ráda i za "dodatečné prameny" - objasní i některé dřívější díly. Náramně jsem si tuhle knihu s velmi rychlým spádem užila.
Kniha Strážce obzoru v seznamech
v Mé knihovně | 68x |
1998 | ![]() |
2004 | ![]() |
2009 | ![]() |
2002 | ![]() |
2013 | ![]() |
Naši hrdinové série se vydali po svých stopách na místo skryté civilizaci a izolovaným kmenem se zvláštními zvyky. Do ¾ knihy šli a šli a až v poslední třetině se začalo něco málo dít. I v této části je zbytečných řečí nemožně mnoho a tak jsem si moc nepochutnal. Přesně jako v předcházejících dílech.