Záhada sarkofágu přehled

Záhada sarkofágu
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215678/mid_zahada-sarkofagu-215678.jpg 4 62 62

Amelia Peabody série

< 3. díl >

Manželé Emersonovi provádějí průzkum v Mazgúně. Když Amelie obdrží od známého záhadný papyrus, někdo ho zavraždí. Mezi překupníky a vykradači pyramid se dějí zvláštní věci. Začnou se objevovat a mizet vzácné egyptské sarkofágy, následují i další podivná úmrtí.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada sarkofágu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (15)

Katy_vKnihách
10.07.2024 3 z 5

Třetí díl už mi tolik nesedl, jako předchozí dva. Pořád mě bavili přestřelky mezi Emmersonem a Peadbodyovou, ale krimi zápletka mě nebavila, a vlastně mě ani nedržela v napětí. Prostředí Egypta a vůbec vykopávky samotné, mi v tomhle díle přišli taky pomálu. Jako by všechno začalo až v druhé polovině knížky, a to ještě v malém množství. Za mě 3,5 * - pevně doufám, že čtvrtý díl se podařil víc.

TerezaMondeková
26.04.2021 3 z 5

Děj knihy nebyl špatný, ale v předešlém díle mi přišel lepší. Tam jsem byla napnutá, zvědavá. Ale teď se občas objevilo malé překvapení, občas tipování, kdo je za vším stojí, ale jinak žádné velké napětí. Ale když se plížil konec, tak to začalo být konečně překvapivé, napínavé, nebezpečné, dobrodružné... konec knihy se mi líbil nejvíc. Ten byl opravdu dobře vymyšlený. Ale do poslední chvíle jsem tentokrát opravdu netušila, kdo za vším stojí a byla jsem překvapená. Ale i u tohohle dílu jsem se dost zasmála.
Emerson... v tomhle díle se mi opravdu líbil. Asi to bylo hlavně tím, že mi přišel jako úžasný, starostlivý a láskyplný otec. U Peabodyové mi občas v knize chyběl takový ten hluboký mateřský cit.
Opět... moje nejoblíbenější postava byla Ramses. Do toho jsem se prostě zamilovala. Takový malý človíček a má své vlastní vykopávky, pere se o svůj vlastní poklad, který nalezl, na všechno má argument... je prostě úžasný! A nesmím zapomenout na kočku. Ramses a Bastet spolu tvořili parádní dvojku.


Elea
13.08.2018 3 z 5

Kniha se hodně dobře čte, rozhovory Amelie, jejího manžela a teď i syna jsou vtipné, mnohem horší však byl děj, který je dost zmatený a vyřešení případu dost nedomyšlené. Předcházející dvě knihy se mi líbily víc.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Záhada sarkofágu v seznamech

v Přečtených104x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce79x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x