Amélie a tma přehled
Petra Neomillnerová
Amélie a ... série
1. díl >
Amélii je dvanáct... a to už dlouhých 122 let. Má černé vlasy, nosí černé šaty, dokonce i kolo má černé. Její ruce jsou chladné a z temného starého domu, kde žije se svou maminkou, vychází jen v noci. Nemá žádné kamarádky, je prostě jiná a z toho všeho čím dál tím smutnější. Už 122 let... Až nečekané setkání s Markétou ji opět rozveselí, najednou si má s kým hrát, s kým se smát a povídat si. Markéta také řeší své trable - kamarádi ji nechápou a maminka má taktak peníze na to, aby se uživili. Své přátelství drží obě dívky v tajnosti až do chvíle, kdy Amélie zachrání Markétu před utonutím. Pak se jim oběma úplně změní život...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Amélie a tma. Přihlašte se a napište ho.
Je mi 25, jsem dospělá a přijde mi to úžasný. A v tom nadšení jsem si poslechla i audioverzi a i ta je skvělá.
Knihu jsem četla v dospělosti, ale dokážu si představit, že jako školou povinná bych z ní byla nadšená.
Námět mi přišel originální, příběh je jednoduchý a rychle se odvíjí. Za mě určitě zajímavější než řada dívčích románů.
Kniha Amélie a tma v seznamech
přátelství pro děti tajemství fantasy pro děti duchové a přízraky povodně strašidelné příběhy dětská dobrodružství nemrtví
2009 | Zaklínačka Lota |
2012 | Amélie a tma |
2008 | Psí zima |
2007 | Nakažení |
2007 | Hry na bolest |
Pekna ctiva knizka, zaujal me stret stareho a moderniho sveta v nasem hlavnim meste. Stejne jako stejne vztahy matky a dcery napric historii a jejich pohled na svet, ktery je vlastne totozny. Cte se to rychle a svizne, verim ze i cilova skupina bude spokojena.