Amerikánka přehled
David Jařab
Co vás dokáže udržet při životě, když proti vám stojí celý svět a vy jste ještě dítě? Nejdůležitější je především věřit v sebe sama. Ale důležitá je také víra, že někde daleko, možná až v Americe, čeká někdo, komu na vás záleží… Příběh inspirovaný těžkým osudem Emy Černé, která si v komunistickém Československu prošla hned několika ústavy a pěstounskou péčí, se dočkal úspěšného divadelního zpracování v režii Viktora Tauše na pražských Jatkách78, který také natočil stejnojmenný celovečerní film.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Amerikánka. Přihlašte se a napište ho.
Útlá knížka, ale mám pocit, že vše podstatné bylo řečeno. Příběh o sourozencích, kteří se dostanou do dětského domova. Aneb jak dětství poznamená celý život.
Příběh sám o sobě byl celkem zajímavý. Vyprávění příběhu od malého dítěte až po dospělost pro mě bylo něco nového. Jedna se o trpký a smutný příběh. Což je asi nejsilnější stránka knihy.
Nicméně, literární forma a zpracování by mohli být trochu lepší. Spousta událostí byla jen popsaná, ale chybí z nich ten konkrétní děj. Vyprávění příběhu je hodně jednoduše napsané. Chybí nějaká ta literární duše.
Kniha se dá doporučit. Příběh je zajímavý a mě místy upoutal. Dolů ho táhne akorát literární zpracování, které by mohlo být lepší.
Příběh o holce, kterou nedostali...
26.06.2024
Prokletí svatých, Plameny války a další knižní novinky (25. týden)
16.06.2024
2024 | Amerikánka |
1998 | Penězokazi |
2012 | Antologie modrého humoru |
2014 | Večery Analogonu aneb Surrealistická abeceda |
Velmi tenká knížka, dá se přečíst za pár hodin u kafé. Budu upřímná, nenadchlo mě to vůbec. Postrádala jsem v té knize cit, jemné myšlenky. Nerozvíjely se vnitřní pocity hlavní hrdinky, bolest ze svého života, to tam vůbec nebylo. Jako bych četla zápisky drzé puberťačky. Myslím si, že film bude daleko lepší.