Amerikánka přehled
David Jařab
Co vás dokáže udržet při životě, když proti vám stojí celý svět a vy jste ještě dítě? Nejdůležitější je především věřit v sebe sama. Ale důležitá je také víra, že někde daleko, možná až v Americe, čeká někdo, komu na vás záleží… Příběh inspirovaný těžkým osudem Emy Černé, která si v komunistickém Československu prošla hned několika ústavy a pěstounskou péčí, se dočkal úspěšného divadelního zpracování v režii Viktora Tauše na pražských Jatkách78, který také natočil stejnojmenný celovečerní film.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Amerikánka. Přihlašte se a napište ho.
Od této knihy jsem čekala mnohem více. Jako divadelní hra to nemusí být špatné, ale knižní forma ve mně nevyvolala žádné emoce.
Moc smutný příběh dívky Emy, která se díky zanedbávané péči své vlastní matky dostane do dětského domova, v hrozných poměrech 80. let. Hezky napsaná kniha, ale velmi smutná.
Příběh o holce, kterou nedostali...
26.06.2024
Prokletí svatých, Plameny války a další knižní novinky (25. týden)
16.06.2024
Kniha Amerikánka v seznamech
2024 | Amerikánka |
1998 | Penězokazi |
2012 | Antologie modrého humoru |
2014 | Večery Analogonu aneb Surrealistická abeceda |
Ve mě asi nejvíce žije osud Mariky z Pasťáku. Co se týče emocí, tak příběh je ve mě vyvolal, ale přiznám se že mě hlavně asi zajímá divadelní nebo filmové zpracování. Prostředí je temné, jak si člověk představí. Ještě když dodáme zničená krajina Severních čech. Je to trochu patetické až, ale provedení ve filmu by mohlo ten příběh posunout.