Travič z Ptahova chrámu přehled
Paul Doherty
Záhadný zločinec rozsévá smrt po celých Thébách… Další napínavý případ oblíbeného soudce Amerotkea… Posvátný obřad na nádvoří Ptahova chrámu je v plném proudu, když vtom tři písaři padnou k zemi. Na první pohled je jasné, že jejich smrt má na svědomí jed. Královna-faraon Hatusu rozkáže svému nejvyššímu soudci Amerotkeovi odhalit viníka. Smrt významného obchodníka a jeho ženy, které najdou utopené v jezírku, s tím zdánlivě nijak nesouvisí, ale na světlo začnou vyplouvat nečekané skutečnosti. Co s tím vším mají společného dávné Knihy zkázy a koho vlastně hledají všechny zločinecké bandy v Thébách? To všechno musí vyřešit Zrak i sluch Božské, královský soudce Amerotke.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2008 , MetaforaOriginální název:
The Poisoner of Ptah, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Travič z Ptahova chrámu. Přihlašte se a napište ho.
Moc hezké. Do poslední chvíle mě zajímalo, jak si autor poradí se zápletkou, protože zbývalo pár stran do konce a já jsem spolu s Amerotkem tápala, kdo je vrah. Škoda, že čtenář nebyl seznámený se všemi skutečnostmi, aby na pachatele mohl přijít sám. Ale popravdě, když o tom zpětně přemýšlím, přijít jsem na to mohla.
Kniha Travič z Ptahova chrámu v seznamech
historické detektivky starověký Egypt
1998 | Ve znamení bílé růže |
2004 | Domina |
2010 | Vraždící Anubis |
2008 | Kacířská léta |
2010 | Setovi zabijáci |
Hodně zajímavá kniha, četla se mi velmi dobře. Vůbec není na závadu, že je už šestá v sérii a že jsem prozatím o kriminálních případech starověkého soudce neměla pojem. Příběh je uzavřený, bez odkazů na dobu minulou. Prostředí se vším všudy je popsané dokonale, kriminální příběh je až do konce spletitý a závěr překvapí.
Tak jak je tato kniha barvitá, je můj dnešní komentář k ní nemastný a neslaný, a bez chuti a bez zápachu.
Soudce Amerotke a všichni a všechno kolem si to nezaslouží, ale někdy prostě... není sil dát komentáři ten správný náboj, použít správná slova a věty, aby jasně vyplynulo: ten, kdo má rád historické detektivky si toto čtení určitě užije!
:-)