Paní kamene přehled

Paní kamene
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379446/bmid_amulet-U3n-379446.jpg 4 140 140

Amulet série

1. díl >

Po rodinné tragédii se Emily, Navin a jejich maminka stěhují do tajemného domu po pradědečkovi. Hned první noc unesou maminku chapadlovitá stvoření a sourozenci jsou vtažení do skrytého světa, kde existují nadpřirozená stvoření i mluvící zvířata, létající lodě i roboti, chodící domy i temní elfové. A kde naštěstí čekají noví přátelé a hrdinové. Aby toho nebylo málo, Emily se stává nositelkou mocného amuletu, který jí může propůjčit velkou sílu a usnadnit její cestu. Ale za jakou cenu? Velkolepá fantasy sága se stala fenoménem a základním kamenem komiksové tvorby pro děti a mládež. Čerpá ze všeho, co měl její autor sám jako mladý nejraději – Star Wars, Pán prstenů, Alenka v říší divů nebo série o Harrym Potterovi, jejíž americkou edici k 15. výročí Kibuishi ilustroval.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Paseka

Amulet: The Stonekeeper, 2008

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paní kamene. Přihlašte se a napište ho.

Becca_books
22.09.2024

Rozšířili jsme školní knihovnu o komiksy. A protože čtu vše, co do knihovny přibude, jinak tomu není ani u série Amulet. První díl jsme přečetli doma během soboty spolu s jedenáctiletým synem. Líbí se mi pevná vazba a kvalitní papír. Obrázky jsou pěkně zpracované a zaujmou i starší čtenáře. Zaujal nás děj i kresby, převážně monster. Už se těšíme na pokračování, ještě, že máme doma všechny knihy až do devátého dílu :)

Atlantis
30.01.2024 4 z 5

S hodnocením hodně váhám. První Amulet je naprosto v pohodě komiks s povedenými nápady (finální odchod domu). Ale zároveň nenabízí vůbec nic nového, vše je hodně ohrané a stokrát viděné jinde. A možná i lépe. Přechod do alternativního světa byl doslova jenom "projdeme se chodbou a jsme tam", ztráta rodiče už je taky takový trademark, stejně jako malý otravný bráška. Jenže přese všechny tyhle nedostatky jsem se nenudil. Děj je plný akce, titulní Amulet ještě bude zajímavý a hlavní hrdinka mi nijak nevadí. Uvidíme, co bude dál, odraz je tak akorát.

Abukšákul
09.10.2023 5 z 5

Syn byl z knihy nadšen, přečetl během jednoho dne ve škole o přestávkách =) Nutně potřebuje další díly, takže asi dobré čtivo =D

Kniha Paní kamene v seznamech