Prokletí kamene přehled
Kazu Kibuishi
Alledia, alternativní verze naší planety Země. Nová nositelka mocného kamene Emily a její bratr Navin pokračují v cestě za záchranou své matky. Jejich výprava v doprovodu mechanického králíka Miskita a nové robotické rodiny vede do rušného Kanalisu, města vodopádů. Pozemští sourozenci poznávají roztodivné obyvatele říše, ale také zlo, které ohrožuje celou Alledii. Elfí král a jeho syn jsou jim v patách… Na scénu naštěstí přichází mluvící lišák Leon Rudovous, který výpravě nabízí nejen přátelství, ale také šermířský um. Komiksová fantasy sága se stala fenoménem a základním kamenem moderní tvorby pro děti a mládež. Bývá považována za nástupce popkulturních klasik, jako jsou Star Wars, Pán prstenů nebo série o Harrym Potterovi, jejíž americkou edici k 15. výročí Kibuishi ilustroval.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , PasekaOriginální název:
The Stonekeeper's Curse, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletí kamene. Přihlašte se a napište ho.
Synovi se moc líbila stejně jako první díl. Knihy jsou těžko sehnatelné, proto má Ježíšek co dělat aby sehnal další díly. Za syna můžeme jen doporučit.
Druhý díl je rozhodně lepší než první, a to hlavně tím, že je konstantní a docela dobře začíná vysvětlovat děj okolo. Chybí tu taková ta banální premisa "Omg, našli jsme kouzelný svět, tak honem do něj bez otázek a kritiky!" Ukazuje se, že vlastnit amulet není zadarmo, což je parádní zvrat, který se trošku rýsoval už dříve. Ukazuje se hlavní záporák i zatím nevyhraněný antihrdina. Ukazují se další aspekty kouzelného světa a objevuje se proroctví a vyšší poslání. No zkrátka na druhý díl je toho dost a dost, což je super, protože první díl byl vcelku o ničem.
Stále si ještě nemyslím, že je tohle nějaké high fantasy, ale série se slušně rozjíždí. Pokud to nebudou tahat na 20 dílů a přidávat další a další vykonstruované zápletky, ale budou se držet čisté fantasy osnovy, která v sobě možná ještě ukrývá tajemství amulety, příbuzných apod., tak z toho může být něco velkolepého, i když je to takové dětinštější, ale to už je můj osobní problém v tom, že jsem starý. :)
Kniha Prokletí kamene v seznamech
2018 | Paní kamene |
2018 | Prokletí kamene |
2019 | Výprava v oblacích |
2021 | Elfí princ |
2020 | Poslední strážci |
Kde byl první díl dobrý, je druhý naprosto skvělý. Svět začíná mít jasná pravidla, historie kamenů nabízí obrovské možnosti a postavy jsou hodně sympatické. Bavím se a těším na další díl.