Prokletí kamene přehled

Prokletí kamene
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390470/bmid_prokleti-kamene-5bU-390470.jpg 4 98 98

Amulet série

Alledia, alternativní verze naší planety Země. Nová nositelka mocného kamene Emily a její bratr Navin pokračují v cestě za záchranou své matky. Jejich výprava v doprovodu mechanického králíka Miskita a nové robotické rodiny vede do rušného Kanalisu, města vodopádů. Pozemští sourozenci poznávají roztodivné obyvatele říše, ale také zlo, které ohrožuje celou Alledii. Elfí král a jeho syn jsou jim v patách… Na scénu naštěstí přichází mluvící lišák Leon Rudovous, který výpravě nabízí nejen přátelství, ale také šermířský um. Komiksová fantasy sága se stala fenoménem a základním kamenem moderní tvorby pro děti a mládež. Bývá považována za nástupce popkulturních klasik, jako jsou Star Wars, Pán prstenů nebo série o Harrym Potterovi, jejíž americkou edici k 15. výročí Kibuishi ilustroval.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Paseka

The Stonekeeper's Curse, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletí kamene. Přihlašte se a napište ho.

Atlantis
11.06.2024 5 z 5

Kde byl první díl dobrý, je druhý naprosto skvělý. Svět začíná mít jasná pravidla, historie kamenů nabízí obrovské možnosti a postavy jsou hodně sympatické. Bavím se a těším na další díl.

Abukšákul
08.12.2023 5 z 5

Synovi se moc líbila stejně jako první díl. Knihy jsou těžko sehnatelné, proto má Ježíšek co dělat aby sehnal další díly. Za syna můžeme jen doporučit.

fvalek
05.03.2023 4 z 5

Druhý díl je rozhodně lepší než první, a to hlavně tím, že je konstantní a docela dobře začíná vysvětlovat děj okolo. Chybí tu taková ta banální premisa "Omg, našli jsme kouzelný svět, tak honem do něj bez otázek a kritiky!" Ukazuje se, že vlastnit amulet není zadarmo, což je parádní zvrat, který se trošku rýsoval už dříve. Ukazuje se hlavní záporák i zatím nevyhraněný antihrdina. Ukazují se další aspekty kouzelného světa a objevuje se proroctví a vyšší poslání. No zkrátka na druhý díl je toho dost a dost, což je super, protože první díl byl vcelku o ničem.

Stále si ještě nemyslím, že je tohle nějaké high fantasy, ale série se slušně rozjíždí. Pokud to nebudou tahat na 20 dílů a přidávat další a další vykonstruované zápletky, ale budou se držet čisté fantasy osnovy, která v sobě možná ještě ukrývá tajemství amulety, příbuzných apod., tak z toho může být něco velkolepého, i když je to takové dětinštější, ale to už je můj osobní problém v tom, že jsem starý. :)

Kniha Prokletí kamene v seznamech

Kazu Kibuishi