Anča a Pepík opět v akci přehled
Lucie Lomová
Anča a Pepík série
< 3. díl
Slavný komiks Lucie Lomové, který znají už tři generace dětí, vychází na pokračování pečlivě vypravený již v 2. a 3. svazku. Příběhy dvou chytrých a statečných myšek patří jak z literárního, tak z výtvarného hlediska k tomu nejlepšímu, co na poli komiksu v Čechách pro děti kdy vzniklo.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anča a Pepík opět v akci. Přihlašte se a napište ho.
Anča a Pepík jsou moc povedený český komiks, ráda jsem ho ve Čtyřlístku četla. Tento soubor obsahoval příběhy z doby, kdy jsem už časopis nekupovala, takže pro mě byly stejně nové jako pro syna. Moc se mi líbí náměty příběhů - někdy jsou detektivní, jindy se dostáváme do minulosti či do pohádky a zajímavá jsou i dobrodružství z čarovného lesa. Ve svazku najdeme mimo jiné jeden příběh na pokračování a na konci také nějaké informace o tom, jak komiks vznikal a jak získával svou podobu. Můžeme si tu přečíst vůbec první příběh, psaný ještě psacím písmem.
Komiks může zaujmout poměrně široký okruh čtenářů od těch nejmenších až po děti ve věku třeba jedenácti, dvanácti let hlavně kvůli fantasy prvkům. Jsem moc ráda, že se Anča a Pepík po letech dočkali i zdařilého seriálového zpracování - a také docela obtížné hry na webu Déčka.
Můj komentář k tomuto komiksu viz zde:
Kniha Anča a Pepík opět v akci v seznamech
2004 | Anča a Pepík |
2011 | Divoši |
2014 | Na odstřel |
2007 | Anna chce skočit |
2016 | Anča a Pepík 1 - komiks |
Hodnocení trilogie čtené " v pravěku" :
Různá dobrodružství myších sourozenců známých už z dětského časopisu Čtyřlístek.
Detektivní příhody vycházely delší dobu nejen jako součást časopisu, ale byly také zfilmované na ČT:D a před více než deseti lety vyšly jako samostatné komiksové příběhy.
Anča a Pepík si poradí s každým případem, ale většinou jsou jejich součástí.