Angelika v pokušení přehled
Anne Golon (p) , Serge Golon (p)
Po těžké zimě strávené v drsném americkém vnitrozemí buduje hrabě de Peyrac za vydatné a láskyplné pomoci své ženy Angeliky novou společnost založenou na demokratických principech a mírovém soužití amerických kolonizátorů i domorodců. I jistota, kterou oba manželé čerpají z krásného vztahu a rodinného zázemí se souhrou osudových okolností otřese v samých základech. Na scénu přichází proslulý pirát Zlatá brada, ale ožívají také Angeličiny vzpomínky na dávného milence...... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 1994 , Český spisovatelOriginální název:
La tentation d´Angélique, 1966
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Angelika v pokušení. Přihlašte se a napište ho.
V první části mě kniha tolik nezaujala, ale zhruba od půlky to začalo být hodně romantické - zcela v duchu prvních dílů celé série. Angelika i v skromném prostředí průkopníků Ameriky dokáže zažívat velké strasti i slasti lásky a zároveň čelit všem nebezpečím divoké země a jejích obyvatel. Stále velmi dobré a odpočinkové čtení. 70%
Tato kniha již nedosajuje takych kvalit jako první šestice série. Bavila mě až s příchodem známého "krále otroků", který alespoň oživil děj. Velmi mě na konci knihy iritovalo chování Joffrey k Angelice myslim že ji chtěl trestat úplně zbytečně. Dále mě na knize vadí ty mystické vize. Nemůžu se srovnat s tím, že žena jako Angelika jim věří a příklada nějakou důležitost. Hodně se tam mluví o ďáblovy a já nemůžu uvěřit, že tak praktická žena jakou byla na dvoře zázraků, mazaná obchodnice, ozdoba ve Versailles klesla k nějakému mystičnu.
Kniha Angelika v pokušení v seznamech
Milujem Angeliku, neznášam ľudí, ktorí nevedia, že romány o Angelike nie sú červená knižnica, ale diela plné historických faktov a morálnych ponaučení, a odsudzujú toto dielo.
Všetky knihy o Angelike sú krásne a budem ich čítať celý život.