Jak si neudělat z domova cirkus jako na Piccadilly přehled
Hana Parkánová-Whitton
Anglické příhody série
< 7. díl
Volné pokračování knížky Jak nemít na pikniku o jeden sendvič míň zavede čtenáře opět do vísky Kingston, kam následovala Češka Hana svého anglického manžela. A jako vždy se zde i tentokrát budou dít věci, proti nimž se bude zdát londýnská rušná dopravní tepna Piccadilly Circus poklidným místem k nerušenému spočinutí. Zámecká paní Isolda se totiž i přes varování svého okolí rozhodne zřídit ve zděděném rodinném zámku převážně dívčí internátní školu, aby tak zachránila panství před finančním úpadkem. To však není jediný důvod, proč – jak se zdá – vzala harmonická atmosféra kingstonského života za své – Rusty se Speedym se totiž pustí do vylepšování svého obydlí, k čemuž ovšem přistupují více než originálním způsobem. Ve vesnici se mimoto objeví nový obyvatel, tajuplný cizinec, který místním, a zejména pak majiteli panského sídla Alistairovi O’Reillymu, připraví nečekané překvapení.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak si neudělat z domova cirkus jako na Piccadilly. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (0)
Kniha Jak si neudělat z domova cirkus jako na Piccadilly v seznamech
2007 | Anna Česká: Dcera Karla IV. na anglickém trůnu |
2009 | Eliška Přemyslovna |
2006 | Zimní královna |
2011 | Anna Falcká |
2021 | Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka |
Krásné české - Jak udělat z komára velblouda, by se tady dalo použit, jak napsat knihu o ničem. Příběh obsahuje zajímavé postřehy, třeba jak se jí klasicky anglicky vánoční puding a že i někteří rodilí Britové ho nemusí nebo anglické slavnostní vánoční menu.
K tomu pudingu - nadšeně jsem ho letos koupila, jako že konečně vyzkoušíme tu správnou vánoční chuť a bohužel jsem ho vyhodila ještě před tím, než jsem se v teto knize dočetla, ze ho mám zapálit a pak ještě čímsi, před konzumací, přelít.
Sdílím názor knižního Williama-nechutná mi to.
Nicméně dej je v teto knize nezajímavý, autorka se často opakuje. Potřebnou šťávu tomu nepřidal ani škandál v dívčí škole.
Co se povedlo na jedničku je zachytit auru běžného života na anglickém venkově. Každý správný ostrovan je neustále busy a tired. To je takový jejich národní kolorit. (Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti.)
A opravdu se tam řeší stejné pytloviny, jak popisuje autorka. Takže jí musím dat za pravdu.
Trosku mám problém s jazykem, kterým je kniha psaná. Kvalitni česko-anglicky mišmaš.
U nás se peče Linecké cukroví žádné Linecké koláčky. A napsat - Pokud vezmou (sazenice rostlin) za své, ztratím svou tvář. Tak to neprohlasí našinec ani po bujarém Silvestru.