Ani pták nezazpíval přehled
Farley Mowat
Invaze spojeneckých jednotek na Sicílii a do Itálie očima jednoho z členů kanandských jednotek.
Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: 1983 , Naše vojskoOriginální název:
And No Birds Säng, 1979
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ani pták nezazpíval. Přihlašte se a napište ho.
Absolutní strop z memoárového ražení o WW2. Zpočátku jede kniha na takové poklidné vlnce a vtípky z ní pomalu dělají Jak jsem vyhrál válku od Ryana. Ovšem dál to je už úplně jiné gusto, všude se vkrádá smrt, utrpení a Červ strahu. Farley postupně přichází o přátele, naděje a jeho prvotní vojenské nadšení, je neustále v první linii. Opravdu smekám a všem doporučuji.
Překvapivě čtivá kniha bez příkras a o tom, jak bezuzdné zabíjení dovede absolutně nahlodat mysl a také o tom, že vylodění na Sicílii pod taktovkou britského velení nebylo žádnou procházkou a spousta zmatků stálo stovky vojáků život.
Kniha Ani pták nezazpíval v seznamech
1997 | Vlci |
1983 | Ani pták nezazpíval |
1992 | Stopy ve sněhu / Kletba vikingova hrobu |
1968 | Hadí spirála |
1973 | Polární vášeň |
Z počátku lehce naivní hrdina poznává skutečnou realitu války, které postupně nahlodává jeho psychiku. Jediné, co mi v knize chybělo, byla mapa Sicílie a Itálie s vyznačenými bojišti, aby se dalo lépe orientovat v postupu spojenecké armády.