Anna a Anička - O životě na začátku a na konci přehled

Anna a Anička - O životě na začátku a na konci
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344883/mid_anna-a-anicka-o-zivote-na-zacatku-a-g98-344883.jpg 5 46 46

Kniha Anna a Anička je obrázková knížka Martiny Špinkové o babičce Anně a její vnučce Aničce. Anička se narodí na svět, kde se jako většina z nás potká se svou babičkou. Hraje si s ní, učí se od ní, povídají si spolu a mají také tajemství. Jak Anička roste a poznává svět, babička pomalu odchází. Anička je s babičkou až do konce a dokáže si s ní hrát i potom. Jak se to stane? Knížka je postavená na skutečných příbězích a tím také děti i rodiče oslovuje – doufáme, že se v ní trochu poznají, při čtení se společně potkají, a k tomu, o čem se zvláště dospělým mluví těžko, jim knížka otevře dveře.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anna a Anička - O životě na začátku a na konci. Přihlašte se a napište ho.

PampeliškaV
12.03.2024 5 z 5

Moc hezky znáznázornuje život

essterkaa
21.03.2020 5 z 5

Krásná kniha s překrásnými ilustracemi. Myslím si, že dětem může pomoci velmi nenásilně pochopit stáří a smrt.

Osice
27.12.2019 5 z 5

Laskavá kniha o stárnutí, přirozených fyzických změnách, které se s člověkem s přibývajícími léty dějí, ale hlavně o vztahu ke stárnoucímu člověku. Babička přestože nemohoucí není nikomu na obtíž, pečují o ni s láskou.

„Maminka babičku na posteli posadila a pomáhala jí s jídlem. „Krmíš babičku jako mě, když jsem byla miminko!“ smála se Anička. „Když byl tatínek malý kluk, tak se o něj babička starala. Tak teď zas pomáháme my babičce, to je docela spravedlivé, ne?“ odpověděla maminka a pohladila babičku po ruce.“ (s. 22) … to mě dojalo.

A i když možná nechceme, tak jednou naše životní cesta skončí... Dcera často říká, že nechce, abychom umřeli... V knize Anna a Anička je hezky ukázáno, jak se může dítě se ztrátou milovaného člověka, jakým babička bývá, vyrovnat. Sama jsem při čtení zavzpomínala na moji prababičku, na kterou mám pár vzpomínek. Moc dobře si vzpomínám, jak jsme měli všichni prababičku rádi, i když nemohla chodit (také s námi bydlela).

Kniha Anna a Anička - O životě na začátku a na konci v seznamech

2017  91%Anna a Anička - O životě na začátku a na konci