Anna v Summerside přehled
Lucy Maud Montgomery
Anna ze Zeleného domu série
Anna po skončení studií na univerzitě otevírá novou životní kapitolu a přijme místo ředitelky střední školy v Summerside. To ji načas vzdálí od milovaného Gilberta, který se rozhodl vystudovat medicínu. Prostřednictvím Anniných dopisů Gilbertovi poznáme její studenty, kolegyni i všechny strasti a radosti, jež vedení střední školy obnáší. Ačkoli se z ní stala ředitelka, pořád je to Anna: chytrá, nezdolná a optimistická rusovláska s hlavou plnou snů.... celý text
Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: 2022 , Albatros (ČR)Originální název:
Anne of Windy Willows, 1937
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anna v Summerside. Přihlašte se a napište ho.
Opětovné shledání s Annou. Milou, chytrou, optimistickou rusovláskou, která se nikdy nevzdává, která má plnou hlavu myšlenek a snů. Annou, která si nemůže pomoc, aby nestrkala nos do cizích záležitostí. A je to právě Anna, která pomůže všem, kdo její pomoc přijmou. Díl Anna ze Summerside se mi líbil. Anna svůj pobyt zde líčí Gilbertovi ve svých dopisech. A já se spolu s ní již těším na setkání s Gilbertem v dalším díle...
Knihy o Anně mi budou navždy nejmilejší. Čtvrtý díl jsem přečetla za dva dny a ráda se k němu budu vracet, stejně jako k předchozím. Právě příběhy Anny mě jako jediné dokáží navrátit k sobě samé. Pomáhají mi si uvědomit, jak důležité je, aby byl člověk milý, vstřícný, láskyplný.
Mám pocit, že jedině Lucy Maud Montgomery ví "o čem si povídají růže s jetelem" a "kolik různých druhů ticha existuje."
"Na snění není nikdo moc starý. A sny nikdy nestárnou."
Knižní novinky (45. týden)
01.11.2020
„Na svete vždy budú nadprirodzené bytosti. Bez nich to nejde. A niekto ich musí vymýšľať.“
„Člověk není nikdy chudý, dokud miluje“
„Nikdo není moc starý na to, aby nosil přesně to, co nosit chce.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Anna v Summerside v seznamech
v Mé knihovně | 227x |
přátelství, kamarádství dopisy láska příroda kanadská literatura Kanada láska k přírodě dívčí rományAutorovy další knížky
1993 | Splněný sen |
2019 | Anna z Avonlea |
1995 | Annin vysněný domov |
1994 | Anna v Glene St. Mary |
1995 | Anniny lásky |
Hovorím si, či tu niekde nezapustilo korene moje posielanie rukou písaných listov, ktoré mi na podiv sveta ostalo dodnes. Je to dosť možné... Aj romantická láska, aj učiteľské povolanie, ktoré so sebou prináša mnoho radostí i nástrah. Anna pomáha už niekoľkým generáciám žien hľadať pokoj v samej sebe, snenie, prijatie a láskavosť.