Utajené orákulum přehled

Utajené orákulum
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367964/bmid_utajene-orakulum-XaD-367964.jpg 4 476 476

Ako najlepšie potrestať boha? Tým, že z neho urobíte smrteľníka! Presne tak dopadol Apolón, patrón svetla, slnka, liečiteľstva, umenia, lukostreľby, poézie, tanca a tiež proroctva. LUP! – a z viac ako štyri a pol tisíc rokov starého boha je šestnásťročný chlapec. Namiesto luxusu a nádhery na hore Olymp sa váľa v smradľavom newyorskom kontajneri. Bez božských schopností sa v obyčajnom svete ťažko prežíva, zvlášť keď je veľa tých, ktorí by sa ho radi zbavili úplne. Ak chce z tejto kaše vyviaznuť so zdravou kožou a dostať sa späť medzi bohov, musí presvedčiť Dia a získať jeho stratenú priazeň. Existuje len jediné miesto, kde môže hľadať pomoc: základňa moderných polobohov známa ako Tábor polokrvných!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (SK)

The Hidden Oracle, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Utajené orákulum. Přihlašte se a napište ho.

zuzmi39
14.03.2024 4 z 5

Tohle bylo klasické dílo Ricka Riordana. Vtipné, akční a plné napětí. Velmi ráda se k jeho knihám vracím, protože vím, že mě vždycky naprosto pohltí a bude to pro mě příjemně strávený čas. Utajené Orákulum nebyla výjimka. Je pravda, že na sérii Percyho Jacksona to nemá, ale i tak to byla velmi povedená kniha. Bůh Apollón (můj oblíbený) jako hlavní hrdina je příjemné zpestření této nové série a mě velmi bavilo sledovat jeho postupný vývoj. Moc se těším na další díly a jsem zvědavá, co nového si pro nás Rick Riordan nachystá.

Elea
18.08.2023 4 z 5

Zajímavý návrat do světa polobohů, líbí se mi postupný vývoj a posun v uvažování hlavní postavy.

MilanKop
14.01.2023 5 z 5

Za mne velice příjemné vyvedený počin ze světa Percyho. Příjemně se kniha čte a jsem zvědavý na další zkoušky boha Apollóna. A hlavně, vrátil se Leo :-D.

Za celý svůj nesmrtelný život jsem nikdy nepřistál v popelnici.

Existuje smutnější zvuk než plesknutí boha do hromady pytlů se smetím?

Jsi bůh proroctví, Apollóne. Jak jsi mohl NEVĚDĚT, že se to stane?

Více citátů z knihy najdete u autora.

Ocenění knihy (1)

2016 - Goodreads Choice Awards (Best Children's & Middle Grade)

Kniha Utajené orákulum v seznamech