Střepy Země přehled

Střepy Země
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504641/bmid_strepy-zeme-1Pu-504641.jpg 4 53 53

Architekti světů série

1. díl >

Válka skončila. Její hrdinové jsou zapomenuti. Až do jednoho náhodného objevu... Aby zachránili svůj druh, vytvořili lidé po zničení Země bojovou elitu – zdokonalené lidské bytosti s implantovanými vylepšeními. Jedním z nich je Idris. Od chvíle, kdy ho ve válce přetvořili, nezestárl ani neusnul. Jednoho dne však mimozemští agresoři, Architekti, zmizeli – a Idris a jemu podobní se stali zbytečnými. Kdysi hrdina lidstva se od té doby protlouká na nezávislé sběrné lodi, aby se vyhnul nežádoucí pozornosti. Když Idris a jeho posádka objeví ve vesmíru podivné, opuštěné dílo Architektů, získají něco, co má nevyčíslitelnou hodnotu a pro co by mnozí zabíjeli. Pronásledováni gangstery, kulty a vládami se řítí napříč galaxií a hledají odpovědi. Vracejí se Architekti? A pokud ano, proč?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Triton , Planeta9
Originální název:

Shards of Earth , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Střepy Země. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Alfimaster
26.05.2024 5 z 5

Skvelá hard sf o tajomných "bytostiach" (?) ktoré majú veľkosť mesiaca, znenazdania sa zjavujú pri planétach osídlených ľuďmi a prestavajú ich do podoby obrovských sôch - čo pochopiteľne znamená, že nik, kto žije na planéte nemá čancu prežiť.
Toto sa odohráva v prepracovanom univerze s rôznymi frakciami, rasami a motívmi. Prvý diel série je viacmenej uzavretý, ale čakám na tie ďalšie. Rýchlo sem s nimi!

Finn69
25.05.2024 3 z 5

Docela ucházející space opera, takový kříženec Expanze a Petera F. Hamiltona. Ale není ani tak hezká jako maminka, ani tak silná jako tatínek.
Tři hvězdičky jí dám, ale druhý díl už si asi nechám ujít.


Shaxx
30.10.2023 5 z 5

Jsem moc ráda, že jsem na Tchaikovskyho narazila, protože se kvapem zařadil mezi mé oblíbené autory. Střepy Země byly jedním slovem boží. Přesně ten typ sci-fíčka, které můžu. Trochu mě to uvrhlo i do nostalgie, kdy jsem si vzpomněla na hru Space Rangers, kterou jsem jako dítě hrála (zejména tu část s Klissany, kteří útočili na vesmírné lodě, protože lidi uvnitř vnímali jako parazity, kteří okupují nebohou vesmírnou loď). Bylo velmi snadné oblíbit si různorodou posádku Božského supa a musím říct, že v okamžik, kdy autor popisoval děsivý neprostor, úplně mě mrazilo. Atmosférický popis prostředí prázdného neprostoru byl pak pěkně v kontrastu s akčními scénami, kterými bylo v příběhu požehnaně, mělo to tedy fajn poměr akce a napětí. Plně mě to vtáhlo do děje a ani jsem se nenadála a byla jsem na konci. Budu s očekáváním vyhlížet další díl a doufám, že od Tchaikovskyho bude přeloženo víc knih, protože je celkem plodný autor a ráda budu syslit sbírku knih od něj ve své knihovně. Snadných 5*.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)

13.11.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Střepy Země v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených61x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených4x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst76x
v Chci si koupit42x
v dalších seznamech7x

Autorovy další knížky

Adrian Tchaikovsky (p)
britská, 1972
2018  80%Děti času
2020  82%Klec duší
2010  84%Impérium černé a zlaté
2022  89%Střepy Země
2020  86%Psí vojáci