Stavitelé Arestonu (2017) | Databáze knih

Stavitelé Arestonu přehled

Stavitelé Arestonu
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358963/bmid_stavitele-arestonu-H2D-358963.jpg 4 40 40

Areston série

0. díl >

Prequel k populární trilogii o vesmírném vězení, kde přežijí jen ti nejsilnější a nejodhodlanější! Záhadná umělá planetka, která po desetiletí sloužila jako vězení, místo utrpení a bestiality, kam mocní posílali nejhorší zločince i nepohodlné snílky a buřiče. Dokud nepřišel Sršeň. Během svých vzestupů a pádů odhalil mnohá tajemství. Ale ani on nezískal odpověď na nejpalčivější otázku – kdo Areston postavil a za jakým účelem? Co když se nejedná o podivnou, byť zneužitou archu, jak by mnozí rádi věřili, ale dokonalou otrokářskou loď? Co by takové odhalení znamenalo pro lidstvo a jeho místo ve vesmíru? Je třeba se znovu vrátit na Areston, ba dál - do nitra vesmíru…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stavitelé Arestonu. Přihlašte se a napište ho.

ludek.n
13.09.2023 3 z 5

Kde se vzal Areston a k jakému účelu tato umělá planetka doopravdy slouží? Stavitelé Arestonu jsou deklarováni jako prequel k Pecinovského trilogii, v níž odsouzený žurnalista Ian "Sršeň" Terstegen hledá odpovědi na výše uvedené otázky, ovšem brát je jako úvodník zmíněného cyklu rozhodně nelze. Už proto ne, že se na mnoha místech odkazuje na znalosti toho, co se odehrávalo na palubě Arestonu v době, kdy byl Sršeň jeho nedobrovolným zajatcem. Je to tedy spíše jakýsi doplněk, rozšíření arestonské série, než jeho prequel. Číst ho jako první v pořadí určitě nedává smysl. Je sice pravdou, že do hluboké minulosti se také podíváme, ale Demetriova dobrodružství jsou vlastně úplně jiný, samostatný příběh, který se zbytkem souvisí jen okrajově (tím spíše, že sám Demetrius v rozhodující chvíli zmizí z děje jako pára nad hrncem). Několikrát jsem se při čtení Stavitelů také přistihl při jakémsi pseudo déjà vu. Ne že bych se dozvěděl, jak to všechno vypadalo z druhé strany, spíš jako by pan Pecinovský opisoval sám od sebe a přenesl už jednou použitou zápletku do nového prostředí. Přiznávám, že jsem očekával trochu víc hloubky, nějaké to vysvětlení, důsledky, následky, východiska... ale pohříchu nic takového tady není.

dpxcz
12.08.2022 3 z 5

Stavitelé Arestonu jsou takový doplněk k celé sérii, kde se dozvíme něco více o historii Arestonu. Kniha není pojata jako román a proto se i hůře čte, nicméně poskytuje a doplňuje o zajímavé informace. Rozhodně stojí za přečtení až po celé trilogii, dříve bych ji nečet.

Malarkey
04.04.2022 3 z 5

Je pravda, že mám přečtenou zatím první knihu z trilogie o Arestonu. Ono to ale, podle mě, úplně nevadí. Když jsem se začetl do Stavitelů tohoto jedinečného komplexu, zjistil jsem, že autor to nepojal úplně jako román, spíš jako historický výklad toho, jak Areston vznikl odvyprávěný formou u piva. A pojal to vyprávění poněkud obšírněji, než by čtenář vůbec asi chtěl. Tři hvězdy jsou tak pro podobné nápady podle mě adekvátní. Řeknou Vám něco navíc, ale ve výsledku to na děj nemá žádný vliv.

Kniha Stavitelé Arestonu v seznamech

v Mé knihovně45x