Artemis přehled
Andy Weir
Autor celosvětového hitu Marťan se znovu hlásí o pozornost milionů čtenářů: tentokrát sci-fi thrillerem z blízké budoucnosti – napínavou noir kriminálkou odehrávající se na Měsíci. Jazz Bašarová pracuje jako kurýrka. Občas i nelegálního, čili pochopitelně lépe zaplaceného zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? Když si tu poctivě vyděláte sotva na jídlo? Když ani příležitostné pašování nestačí na slušnější bydlení? Všechno se ale změní v okamžiku, kdy Jazz dostane nabídku provést velkou věc. A to za odměnu tak závratnou, že se prostě neodmítá. Jenže tahle zakázka jí brzy přeroste přes hlavu – zaplete se totiž do vysoké hry, v níž jde o ovládnutí Artemidy. A kterou by nemusela přežít…... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2022 , Laser-books (Laser)Originální název:
Artemis, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Artemis. Přihlašte se a napište ho.

Čekala jsem všechno možné, jelikož tento žánr moc nečtu, ale byla jsem mile překvapená. Malinko mě zklamal konec, chtěla jsem, nebo přála jsem si, aby to zakončení bylo velkolepější.
Přesto se mi vymyšlený svět líbil, představovala jsem si to, bavilo mě popisování všeho, jak funguje. Skoro jsem věřila, že už někdo vymyslel město, které se ukrývá někde ve vesmíru.
Mělo to spád, žádná hluchá místa. Moje první zkušenost s autorem, doufám že nebude poslední.
Knihu jsem četla do čtenářské výzvy, třetí police od shora a šestá kniha zprava. :-D Vlastně ani nevím, proč jsem si jí koupila. Normálně bych vzala jinou knihu, na přečtení, ale jsem ráda, že jsem ji nevynechala.

(SPOILER)
Ocitáme se na Měsíci ve městě jménem Artemis.
Hlavní hrdinka je jak je spisovatelovým zvykem mírně geniální avšak i poněkud drzá a praštěná.
Rozmáhá se nám zde mafie a dojde i na vraždu.
Celkově kniha není špatná, ale kvalit Marťana a Spasitele zdaleka nedosahuje
10 právě čtených knih podle uživatelů (září)
14.09.2018
10 právě čtených knih podle uživatelů (květen)
15.05.2018
Knižní novinky (23.4. - 6.5.)
23.04.2018
„Žádná ochrana proti idiotům nezastaví odhodlaného idiota. V systému se vždycky najde nějaká chyba.“
„Podlomila se mi kolena. Měsíc je prima místo na omdlévání. Dopadnete na zem docela měkce.“
„Volat policii uprostřed páchání zločinu nebyl nejlepší plán.“
Ocenění knihy (1)
2017 -
Goodreads Choice Awards
(Best Science Fiction)
Kniha Artemis v seznamech
v Přečtených | 2 113x |
v Mé knihovně | 584x |
Andy Weir je prostě borec. Na jeho knížkách miluju jak detailně má popsané a promyšlené všechny technické prvky, o kterých píše. Moc se mi líbilo, že do hlavní role obsadil ženu a obdivuju jak se toho zhostil. Jazz je velice dobře napsaná a působila na mě opravdu uvěřitelně.