Asterion - Sedmý živel přehled

Asterion - Sedmý živel
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244512/bmid_asterion-sedmy-zivel-244512.jpg 4 3 3

Asterion - herní řada série

Asterion se změnil. Světlonoši jsou minulostí. Umrlčí království padlo. Jenomže nemrtví přetrvávají. Pomůže vaše družina nekromantům vybudovat Nové Umrlčí království v Nedostupných horách? Nebo naopak zarazí pánům mrtvých do rakve poslední hřebík? Asterionský modul Sedmý živel obsahuje revidovanou verzi oblíbeného modulu Nemrtví a světlonoši, ale také mnoho nových informací, které vypovídají o změnách, které se na Asterionu udály a přibližují život nekromantů v jejich nové říši. Modul je určen hráčům Dračího doupěte a Dračího doupěte 2, stejně jako dalším fanouškům RPG a fantasy literatury.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Asterion - Sedmý živel. Přihlašte se a napište ho.

Morbidus
28.07.2024 3 z 5

Z tohoto herního modulu pro svět Asterion mám rozporuplné pocity. Začít bych mohl už jen celkovým vzhledem s nezajímavou obálkou v čele, prázdným hřbetem knihy a vlastně i jakousi celkovou „laciností“. Když si vzpomenu, jak vymazlené byly příručky Asterionu vydávané v minulosti, je to celkem propad. Ale nejspíš se očekává, že takovou knihu si člověk pořídí hlavně kvůli obsahu. Měla by totiž navazovat na legendární modul Nemrtví a světlonoši, populární v dobách, kdy si řada hráčů více či méně ujížděla na Dračím doupěti. A já bohužel nejsem přesvědčen, že by se to svazku Sedmý živel kdovíjak podařilo. Velkým problémem této knihy je, že místo aby v prvé řadě přinesla něco nového, stále se obrací zpět k minulosti. To sice nemusí být nutně na závadu - ti kdo staré Umrlčí království neznají, získají jeho přesný popis - ale nová podoba říše nekromantů mi tak přišla díky proudu přepracovaných nápadů, informací a změn po chvíli krapet nepřehledná. A to i přes přiloženou mapu.
Co hůř, veškeré změny a fungování říše využije Vypravěč jen u skupiny hráčů, kteří chtějí hrát postavy v prezentované temné říši intrik a nemrtvých; a to aniž by se čtenáři dostalo jediného konkrétního questu! Nad podobnou věcí jsem se durdil už kdysi u NAS, takže ve výsledku z knihy jako celku výraznou inovaci necítím. I ty ilustrace zůstaly většinově stejné, co si vybavuju. Na druhou stranu mě tradičně zaujaly jednotlivé nekromantské frakce a spolky, životopisy významných nekropostav a zejména naprosto skvělý nemrtvý bestiář, který stále obsahuje celkem unikátní monstra. Jako pozitivní vidím i to, že se výrazně ubralo na popisech světlonošů, kterých v původním modulu bylo fakt hodně, byli si podobní jak vejce vejci a po všech těch nemrtvých nápadech už vlastně ani moc nezaujali.
Takže abych to shrnul - pokud ještě stále hrajete ve světě Asterion, tento modul je pro vás jako dělaný... a pokud ne, je tu skrytá spousta inspirace. Jen si ji odtud musíte pracně vyzobat.

Fodder
27.07.2020 4 z 5

Asterion se hodně změnil. Hodně do temna. Skvěle čtivé, pokud jste fanoušek starého Asterionu, je tohle skvělý loveletter přesně pro vás.

Usire
05.02.2019 5 z 5

Dlouhou dobu jsem se těšil na nové informace o Umrlčím království a dalších tajů nekromancie. Hltám každou novou informaci, která se udála od posledního vydání Nemrtví a světlonoši a jen žasnu jak je svět DrD tvárný a obrovský. Nejsem nějak velký hráč, ale velmi mě baví si jen číst v modulech a přemýšlet nad spletitostí světa. Klidně bych uvítal i dvojnásobně, možná i trojnásobně větší obsah :-) Za mě je to 100%

Kniha Asterion - Sedmý živel v seznamech