Asterix a cesta kolem Galie přehled
René Goscinny
Asterixova dobrodružství série
Na rozkaz Césara přijíždí do Malobonu generální inspektor Lucius Asparágus aby pokořil vzpurné Galy. Po neúspěšném útoku se je pokusí izolovat od okolního světa. To se samozřejmě Asterixovi nelíbí a uzavře s ním sázku: on a Obelix objedou celou Galii a z každého města dovezou tamnější specialitu. Vydávají se na cestu na níž potkají nejen vstřícnost a pomoc ale i zradu a hlavně, hlavně dobré jídlo a víno.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 1993 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Le tour de Gaule, 1965
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Asterix a cesta kolem Galie. Přihlašte se a napište ho.
Zprvu jsem se obával, že díky zápletce bude tento díl postrádat na svém klasickém humoru, či bude o poznání slabší, ale kdepak... Asterix s Obelixem nezklamali ani v nejmenším. Kromě významných míst Galie, kde naši hrdinové shánějí pochoutky kvůli sázce s římským prefektem zde potkáváme také poprvé Idefixe, který je (od této chvíle) nerozlučným psím parťákem této dvojice.
Galové se vsadí s Římany, že objedou Galii a přivezou suvenýry na hostinu, aby strhli palisádu kolem jejich vesnice. A během cesty se vlastně točí všechno pořád dokolečka: cesta lodí se promění v motorový člun, objeví se nějaký krajan, nastane zrada a opakovat. Na chvíli se zde opět mihnou piráti a Římani jsou tradičně strašně neschopní.
Kniha Asterix a cesta kolem Galie v seznamech
1973 | Mikulášovy patálie |
1997 | Malý Mikuláš |
1997 | Mikulášovy prázdniny |
1997 | Mikulášovy průšvihy |
1997 | Mikuláš a jeho přátelé |
Generální inspektor Lucius Asparágus vymyslí jak ztrestá galskou vesnici, nechá jí obehnat palisádou. Asterix s Obelixem se s ním vsadí, že pokud mu doručí místní lahůdky z galských měst, tak bude muset uznat porážku a palisádu zbourat. A tak naši hrdinové vyráží tour de galské města. Opět skvělý příběh, který se točí kolem povahy místních lidí, zvyků, vína, klobás a pochopitelně divočáků.
"Legionáři, zaútočíme na galskou vesnici, chystejte si každý své pilum"
"Vy odmítáte bojovat?"
"No radši se hodíme marod ..."