Asterix na Korsice přehled
René Goscinny
Asterixova dobrodružství série
V galské osadě probíhají přípravy na oslavu výročí vítězství u Gergovie. V té samé době dorazí do římského tábora eskorta s vzácným vězněm. Je ním korsičan Kalamaikamikmikmix, vůdce korsické opozice římského impéria. Protože součástí oslav bývá tradičně i vymlácení římského tábora, zajatec dlouho zajatcem nezůstane. V doprovodu Asterixe a Obelixe - kteří chtějí vidět, jak tamní lid odolává Římanům - se pak vrací zpět na Korsiku.... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2003 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Astérix en Corse, 1973
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Asterix na Korsice. Přihlašte se a napište ho.
Klasika ve stylu Asterixe v Helvétii / Hispánii. Příběh, víceméně kopíruje Hispánii a stojí především na snaze našeho dua pomoci místním od Římanů. Přitom do příběhu vplouvají humorné vsuvky ve formě stereotypů a kulturních libůstek, potěšili i věční smolaři piráti. :D
Pěkným detailem byli i návštěvníci z jiných vesnic, kteří na začátku přišli na oslavu a které všichni známe z předchozích dobrodružství.
Nejslabší díl, který jsem zatím četl. Vtip je tady pouze ve formě kulturních narážek, ještě ke všemu na chování korsičanů o kterém navíc nic nevím, takže za mě fakt nuda. Bez dechu byli i klasické Asterixovské running joky.
Celkově mě děj vůbec nezajímal. Asi první těžká a na nápady dost unavená slabota.
Kniha Asterix na Korsice v seznamech
1973 | Mikulášovy patálie |
1997 | Malý Mikuláš |
1997 | Mikulášovy prázdniny |
1997 | Mikulášovy průšvihy |
1997 | Mikuláš a jeho přátelé |
Při přátelském napadení římského tábora Grogarum galové osvobodí vězně Kalamaikamikmikmixe, který je ve vyhnanství ze svého ostrova na Korsice. Asterix s Obelixem mu slíbí, že mu pomohou dostat se zpátky na jeho ostrov a porazit proradného prétora Ustahromuse. Opět skvělý a vtipný příběh, který si tentokrát dělá legraci z povahy korsičanů a jejich "rozvážného" způsobu života.
"Dojdi upozornit do vesnice, že se sem blíží jedenáctičlenná římská hlídka."
"Tady se nedá chvilku v klidu rybařit. Neuplyne ani půl roku a už je to tu zase"
"Ehm .... mám pro vás práci."
"Nejenom, že jsi odpadlík, ale ještě říkáš sprostá slova"
Humor, vtip, nadsázka, ironie to vše najdete v tomto skvělém komiksu.