Asterix v Helvétii přehled
René Goscinny
Asterixova dobrodružství série
Za guvernérem v Condatu přijíždí na inspekci kvestor Claudius Zánětnervus. Po požití otráveného zeleninového vývaru se mu udělá zle a jeho život visí na vlásku. Zachránit ho může jen protěž, která roste vysoko v helvétských horách. Vypravit se pro ni, to je úkol jako stvořený pro Asterixe a jeho nerozlučného přítele Obelixe.
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2006 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Astérix chez les, 1970
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Asterix v Helvétii. Přihlašte se a napište ho.
Jeden z nejlepších komiksových dílů Asterixových dobrodružství, které jsem četl. Srandičky z helvetských stereotypů a politiky, stejně tak z politiky římské (a nejen římské, mnoho paralel bychom mohli nalézt i dnes v té současné). Opět jeden z těch dílů, který umí dobře pobavit nejen mladší čtenáře - a možná i právě... Je tu dosti vtípků, které pochopí právě až dospělí.
Další z velmi povedených dílů. Kresba se hodně posunula, vtípky baví a spousta je jich je lehce skrytých, jsou vážně chytré a to mě na těchto příbězích baví asi nejvíc. Číst to jako dítě, asi bych spoustu vtipů vnímal jinak nebo vůbec nepochopil.
Připravované knižní novinky (2. - 8. 3.)
02.03.2015
Kniha Asterix v Helvétii v seznamech
1973 | Mikulášovy patálie |
1997 | Malý Mikuláš |
1997 | Mikulášovy prázdniny |
1997 | Mikulášovy průšvihy |
1997 | Mikuláš a jeho přátelé |
Další ze skvělých komiksových příběhů hrdinů z Galie, kdy tentokrát římský guvernér Bacilovir, aby zakryl machinace s penězi, otráví kvestora Claudia Zánětnervuse, který přišel na kontrolu financí. Panoramix Asterixe s Obelixem pošle do Helvetie, aby našli květinu, která působí jako protijed. Jako většina příběhů i tento je parodií na chování národa, tentokrát Helvétského, kdy si dělá legraci z jejich národních zvyků.
Ty přesýpací hodiny jdou přesně, helvétský výrobek, ale musíte se o ně starat. Vždycky když zavolám "kuku" mají je všichni hosté v hotelu obrátit.