Astrid Lindgrenová přehled

Astrid Lindgrenová https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532323/bmid_astrid-lindgrenova-65cf520b2e585.jpg 5 40 40

Každý zná její jméno, každý četl její příběhy, ale kdo opravdu ví, jaká byla? Nevšední životní příběh slavné autorky legendárních dětských knih jako Pipi Dlouhá punčocha, Děti z Bullerbynu a mnoha dalších ve vydařeném životopisném románu německé autorky Susanne Lieder. Pohlédněte spolu s ní za zrcadlo.

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Astrid Lindgren , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Astrid Lindgrenová. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

nada3314
21.05.2024 5 z 5

Letos má první biografická kniha a hned taková pecka!
Slova Astrid: „Já mám ráda skoro všechny příběhy, pokud jsou dobré.“ „A co vlastně dělá příběh dobrým?“ Příběh je dobrý tehdy, když se na těch správných místech rozesměju nebo rozpláču. A když se snadno nechám unést tím, co jeho postavy prožívají.
Takhle to mám i já – musí mě příběh chytit a nepustit a já jsem pak spokojená a užívám si každou stránku. Tady se to autorce povedlo na výbornou. Moc jsem si celý životní příběh Astrid užila.
Astrid Lingrenová a její Děti z Bullerbynu pro mě znamená dětství - sestry Anna a Britta, Olle, sourozenci Lisa, Bosse a Lasse se mnou trávili nejedny prázdniny. Pipi dlouhou punčochu jsem bohužel nečetla, nevím jak se mi to stalo, že mě minula. Ale viděla jsem filmovou verzi. Po přečtení tohoto životopisu, ale vím, že to určitě brzo napravím. Moc se těším až si přečtu, příběh který to vše odstartoval. Krásné to bylo, přečteno na jeden zátah. Moc moc doporučuji.

bookcase
19.05.2024 5 z 5

Tohle jsem doslova vdechla, bylo to úžasné, úžasné, úžasné. Astrid je obdivuhodná žena.


Alíša236
19.05.2024 3 z 5

Pro mě tedy velké zklamání. Kniha je velmi plytká, jednoduchá a klouže hodně po povrchu. Chápu, že se autorka snažila držet faktů, ale protože se jich pravděpodobně nedochovalo dost a Astrid o sobě i svém vnitřním světě málo mluvila, tak ji opravdu více poznáme z jejích knih, než z tohoto životopisu. Škoda, moc jsem se těšila.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Závod s časem, Trnová královna a další knižní novinky (9. týden)

25.02.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Astrid Lindgrenová v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených45x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených3x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst102x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech1x