Asylum přehled

Asylum
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203874/bmid_asylum-asylum-ustav-pro-dusevne-cho-kQc-203874.jpg 3 831 831

Asylum série

1. díl >

Jakmile tam vstoupíš, ven už nikdy nevyjdeš… Mezi minulostí a současností se mohou odehrávat (h)různé příběhy. Kniha plná obrazů, které jste možná již spatřili ve svých nočních můrách. Dan Crawford tráví léto v přípravce pro nadané studenty v New Hampshire College. Starý dům, bývalý ústav pro nepříčetné a nesvéprávné zločince, skrývá mnohá tajemství. Dan se svými přáteli Abby a Jordanem prozkoumávají temná zákoutí pochmurného domu, postupně je přepadají noční můry a dohánějí nevysvětlitelné události, mysteriózní zprávy a fotografie. Brzy zjišťují, že ne náhodou všichni tři tráví prázdniny právě na tomto místě. Ústav totiž v sobě ukrývá klíč k velmi temné minulosti, která přátele spojuje. A jistá tajemství se derou na povrch.... celý text

Horory Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota

Assylum, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Asylum. Přihlašte se a napište ho.

Veronika33
11.12.2024 1 z 5

Čakala som hororový príbeh z bývalej psychiatrickej liečebne, čo ma presvedčilo, že ma to bude dosť baviť (takéto prostredie v knihách ja môžem). Chyba, bolo to strašne detské, dialógy a dej dosť od veci a celkovo som knihu pretrpela, škoda. Jediný plus bol vizuál obálky, v sérií nebudem pokračovať.

dennydee
02.09.2024 4 z 5

(SPOILER) … upřímně, neměla jsem velká očekávání. Kniha je určena pro naprosto jinou cílovou skupinu (je mi 30). Ale vždy jsem tíhla k tématice psychiatrie, a to jak ve filmech, tak v knihách - už jako fikce, ale také jako reálné vědecké informace. Takže jsem knize dala šanci a moc mile mě překvapila.

Je psaná velice jednoduše, zde je vidět, na jakou cílovou skupinu se zaměřuje, nejedná se o žádné veledílo. Čte se v podstatě sama, přečetla jsem ji za tři dny, kdybych měla více času, určitě ji přečtu rychleji. Autorka uměla skvěle “uzavřít kapitolu v tom nejlepším, takže máte potřebu číst dál.

Téma je skvělé, nenudila jsem se. Hlavní postavy jsou mi velice sympatické. Dobové fotografie přidávají nádech hororu a člověk se tak více dostane do děje a více zapojí představivost.

Jednu hvězdu strhávám za konec, kdy se Dan a Abby objeví na stole připravení na experimenty, to už mi přišlo až moc přitažené za vlasy a hodně připomínající béčkový americký horor. Celkově byl ten konec takový nedomyšlený - když Dan našel mrtvého Sala v lese, upustil tam nůžky se svými otisky, to nikdo neřešil? Ale možná zajíždím až moc do detailů a zapomínám, že kniha je pro puberťáky.

Celkově mě kniha bavila a těším se na další díly.

m2056
28.12.2023 3 z 5

Kniha je dobře čtivá ale příběh je trochu duchařina o třech přátelích co zažijí o prázdninách. Četlo se to dobře jen se to mohlo více rozvést určitě dám šanci dalšímu pokračování.

Knižní novinky (9. - 16. 7.)

09.07.2014

Kniha Asylum v seznamech