Ať řekneš cokoli přehled

Ať řekneš cokoli https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394598/bmid_at-reknes-cokoli-eEB-394598.jpg 3 84 84

Joanna je šťastně vdaná, ale i po třicítce se stále tak trochu hledá, vyhýbá se zodpovědnosti a nerada se rozhoduje. Nepříjemné záležitosti odsouvá, nezaplacené účty schová pod postel – přesný opak jejího muže Reubena. Jednoho pátečního večera si vyrazí ven s kamarádkou. V baru je však začne obtěžovat jakýsi muž, a protože ho Joanna nedokáže rázně odmítnout, raději z podniku samy odejdou. Cestou domů však za sebou Joanna zaslechne kroky a je si téměř jistá, že je to onen muž z baru – navíc má stejné červené tenisky. A tak ho Joanna překvapí, v pudu sebezáchovy do něj strčí a on spadne z mokrých schodů… A pak to Joanně dojde – pod schody v liduprázdné uličce leží bezvládné tělo muže s tváří v kaluži vody a to, jak se ona sama teď zachová, změní její život. Zavolá pomoc a ponese následky? Uteče, protože to byla sebeobrana, a byla tak v právu? A je to vlastně ten muž, co ji obtěžoval?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Anything You Do Say , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ať řekneš cokoli. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

LuckaLO
23.08.2023 1 z 5

Knízku jsem si koupila, protože mě zaujala anotace i obálka. A jsem dost zklamaná. Moc mi nesedl styl psaní, přišel mi takový nijaký, kostrbatý a nepoutavý. Hlavní hrdinka mi přišla trochu moc naivní, jednala většinou dost hloupě a její manžel je teda totální blbec. Konec je zbytečně dlouhý a nezajímavý. Námět je skvělý, ale zpracování nic moc, vůbec mě to nebavilo a dočetla jsem to jen proto, abych mohla knížku poslat dál do světa a neležela mi doma rozečtená.

Littlemonday
29.12.2022 3 z 5

Skvěle zpracovaný thriller, který je vlastně celý o rozhodnutí v jednom jediném okamžiku. Moc mě bavilo, jak autorka příběh uchopila, líbil se mi originální nápad.
Bohužel už míň se mi líbilo, jak se kniha v některých fázích vlekla, byla protkaná naprosto zbytečnými pasážemi o ničem.
Co se týče hlavních postav, tak u Jo jsem velmi často nechápala její jednání a chování. Zbytečně lhala, kde nemusela, jednala zbrkle a nepromyšleně.
Její muž Reuben byl za mě ještě větší tragédie. Že to byl suchar a pak dokonalý a správný, tak budiž. Ale že se absolutně nepostavil za svou ženu, byl pro ni nulovou oporou a i v těch nejtěžších chvílích myslel hlavně na sebe, to mě štvalo.
Bohužel jako celek knihu hodnotím průměrně, především kvůli některým nudným pasážím.

3/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme ️️️


Annyshga
10.12.2022 3 z 5

(SPOILER) Musím říct, že z knihy mám trošku rozpurné pocity. Na jednu stranu byl příběh skvělé uchopen a vážně jsem dva příběhy v jednom ještě nikdy nečetla. I samotná pointa knihy nutí zamyslet se, jak málo stačí k tomu, aby se vám změnil celý dosavadní život. Bylo zajímavé sledovat, jak se vyvyjí děj na základě jednoho či druhého rozhodnutí, které musela Joanna v tíživé situaci udělat. Z knihy plyne i krásné ponaučení, že za svá rozhodnutí člověk zaplatí v každém případě. A je jedno zda zasáhne vyšší moc nebo ta soudní... Tím bych to skvělé ale ukončila a podívala se na stranu druhou. Hlavní hrdinka ani její manžel mi nesedli svým chováním. Moc jsem nepochopila proč Joanna lže ve věcech, na které se stejně přijde. Její manžel byl prostě divný. Vůbec při ní nestal a díval se na ni mezi prsty. Občas se objevily zdlouhavé popisy o ničem a to vážně nemám ráda. Navíc od půlky knihy se děj už celkem vlekl a já si říkala kdy už to asi skončí. Proto nemůžu jinak než hodnotit jako průměr ‍️. Je to škoda, nápad byl originální...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. týden)

17.01.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ať řekneš cokoli v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených102x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených2x
v Knihotéce142x
v Chystám se číst111x
v Chci si koupit24x