V nesprávnom čase na nesprávnom mieste přehled
Gillian McAllister
Ako zabrániť vražde, ktorá sa už stala? Je koniec októbra, čosi po polnoci. Čakáte na svojho osemnásťročného syna, ktorý mal byť už dávno doma. Nakoniec ho zbadáte – no nie je sám. Kráča k nejakému mužovi. Neveríte vlastným očiam – váš dospievajúci syn jednoducho zabije akéhosi muža, a to rovno na ulici pred vaším domom. Neviete, kto to je. Nepoznáte dôvod. Viete len, že váš syn je teraz vo väzbe a jeho budúcnosť je navždy stratená. V tú noc zaspávate s pocitom, že je všetko stratené. Nemáte mu ako pomôcť... Kým sa nezobudíte – a je včera. Potom sa zobudíte znovu – a je predvčerom. Každé ráno sa zobudíte o deň skôr. Získate šancu zabrániť vražde. Tam niekde v minulosti sa skrývajú odpovede na všetky vaše otázky. A vy nemáte inú možnosť, vydáte sa ich hľadať. A pokúsite sa zabrániť vražde, ktorá sa už raz stala.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2023 , Tatran (Bratislava)Originální název:
Wrong Place Wrong Time, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Přihlašte se a napište ho.
Parádní detektivní thriller naruby - namísto abychom hledali vraha, pátráme po příčině vraždy. A to tak, že hlavní postava Jennie (matka vraha) cestuje časem nazpátek. Autorčin styl psaní mi byl velmi příjemný (dobře vykreslená atmosféra i pocity, ale zároveň se v tom sáhodlouze nepitvá), příběh měl spád a závěr byl opravdu vydařený. Za mě velká spokojenost.
Velmi zajímavě pojatý detektivní příběh. Postupné odhalování skutečných důvodů a pohnutek jenotlivých postav působí originálně. Kniha se mi velmi líbila.
Hra na kočku a na myš, Druhá smrt a další knižní novinky (14. týden)
31.03.2024
Osudný okamžik, Jen my dva a další knižní novinky (28. týden)
09.07.2023
Kniha V nesprávnom čase na nesprávnom mieste v seznamech
2019 | Ať řekneš cokoli |
2018 | Všechno, jen ne pravda |
2023 | V nesprávnom čase na nesprávnom mieste |
Advokátka Jennie se 30. října 2022 stane svědkem vraždy, kterou spáchá její osmnáctiletý syn, a jeho zatčení. Neprobudí se však do dalšího dne, ale její mysl putuje do minulosti, aby zjistila, kdo byl obětí a co všechno přivedlo jejího syna k tomu činu. Její cesta, při níž prožívá dávno zapomenuté okamžiky a snaží se všemi silami zabránit synovu zločinu, směřuje hluboko do minulosti a týká se i jejího manžela. Napínavé čtení o síle mateřské lásky a nečekaných odhaleních se čte jedním dechem. Epilog o Pauline celý příběh dost shodil.