Ať žijou mikrouti přehled

Ať žijou mikrouti
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396001/mid_at-zijou-mikrouti-XU1-396001.jpg 4 39 39

Láska možná prochází žaludkem, ale celý náš život řídí útroby… Známý psychiatr, publicista a vysokoškolský pedagog píše poutavě, poučně, originálně i s humorem o střevním mikrobiomu, jemuž se také říká “střevní mozek”. Tento nově objevený hybatel se podílí na našem metabolismu, imunitě i řídících procesech. Mění náš pohled na léčbu cukrovky, deprese i mnoho dalších nemocí. Jak střevní mikrobiom ovlivňuje naše chování? Jaký je vztah mezi složením mikroorganismů v našich střevech a rozvojem civilizačních chorob? Jaká je spojitost mezi mikrobiomem a obezitou? A jaké potraviny konzumovat a kterým se raději vyhnout, aby byli mikrouti spokojení a pracovali pro naše dobro?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ať žijou mikrouti. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (11)

DaNDee
29.03.2022 4 z 5

Ať žijou mikrouti je dokonalá záchodová četba. Teda až na to, že během ní budete vydávat různé skřeky a posunky, takže si zbytek vaší rodiny bude myslet, Bůh ví, co tam děláte. A Bůh vědět bude.

hu_87
22.02.2021 3 z 5

Honzák zůstane Honzákem, tudíž i tato růžová knížka je napsána jeho stylem. Tj. neformálním, poměrně čtivým, leč občas kombinovaným s jeho pokusy o vtip, které občas trochu pobaví a sem tam působí hodně krkolomně a křečovitě (hlavně se snažit působit jako vtipnej stařík). Není to vyloženě odborná literatura, navíc k jádru věci se dostává až za zhruba polovinou obsahu. Hodnotím jako průměr, ideální pro čtenáře-laika, který s mikroby takříkajíc začíná.


vampyrcik
15.11.2020 5 z 5

Skvělá popularizační kniha o významu mikrobů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ať žijou mikrouti v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce12x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech1x