Ažka, kočka na dožití a další úsměvné příběhy přehled
Miroslava Salajková
Úsměvné příběhy plné laskavého humoru ze života domácích mazlíčků jsou pohlazením po duši nejen pro milovníky zvířat. Autorka nás baví veselými historkami o soužití člověka se zvířaty, které si jako domácí mazlíčky mnohdy ani nedovedeme představit. Překvapí nás napínavým povídáním o dvoumetrovém leguánovi Danovi z paneláku či vyprávěním o pokusu domestikovat bobra, dojme příběhem o nečekaném soužití s kohoutem Milanem. Dozvíme se také, že nevychovaný maxipes může udělat ze života hotové peklo, že z ježka se může vyklubat zlomyslná šelma či jak to může dopadnout, když si rodina ochočí pavoučici. Pobaví nás příběh papouška žaka – milovníka akrobacie, eskapády drzé lemuří slečny Růženky i několik úsměvných kočičích dobrodružství. Humorné povídky o zvířatech doplňují půvabné ilustrace Kristýny Frankové.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ažka, kočka na dožití a další úsměvné příběhy. Přihlašte se a napište ho.
Příběhy plné laskavého humoru, které potěší nejen milovníky zvířátek. Potkáte se nejen s kočkami a pejsky, ale třeba také s leguánem, papouškem, bobrem, kohoutem nebo pavoučicí.
Jelikož jsem velká milovnice koček, kniha s takovouto obálkou mě prostě nemohla minout, a i když moc nemusím humorné knihy, riskla jsem to a udělala jsem dobře.
Příběhy jsou psány jednoduše, s vtipem, jako kdybyste si povídali s kamarádkou, která vám vypráví, co zase všechno zažila se svými miláčky. A miláčci to jsou vskutku překvapiví! Už jste se někdy pokoušeli třeba ochočit bobra? Ano, i o takových zvířátkách se v knize dočtete.
Je znát, že se jedná o příběhy ze života. Nejednou jsem se v některých situacích poznala anebo jsem v nich viděla někoho z mých blízkých. Tím, jak mám ráda zvířata, musím se přiznat, že jsem se několikrát u čtení dojala až k slzám.
Toto je kniha pro všechny, kdo milují zvířata, hlavně pak psy a kočky. Můžou si ji přečíst třeba i děti. A nesmím zapomenout ani na milé ilustrace, které nás provází celou knihou.
Který z příběhů vám bude nejbližší?
Kniha Ažka, kočka na dožití a další úsměvné příběhy v seznamech
humor člověk a pes člověk a kočka
2020 | Báječná škola pana Scotta |
2023 | Péťova báječná dobrodružství |
2024 | Ažka, kočka na dožití a další úsměvné příběhy |
Moc mila a laskava kniha, proste pohlazeni po dusi. Doporucuji vsem milovnikum zvirat a pro zlepseni nalady.