Péťova báječná dobrodružství přehled
Miroslava Salajková
Příběhy Péti a jeho spolužáků z mezinárodní školy v Portugalsku vás zavedou na dobrodružný školní výlet na Azorské ostrovy pod vedením pana Scotta. Děti poznají jedinečnost zdejší přírody, ochutnají místní speciality a na lodi se vydají za delfíny a kosatkami. O nečekané situace ale není nouze ani ve škole – jednou zachraňují opuštěného pejska, podruhé zraněnou poštolku. Školní rok zakončí velkolepou slavností a třeba se Péťovi nakonec splní i jeho největší přání... Kniha je inspirována zážitky autorky Miroslavy Salajkové a jejího syna a příběhy doprovázejí půvabné ilustrace Ivony Knechtlové.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Péťova báječná dobrodružství. Přihlašte se a napište ho.
S dcerou jsme se moc těšily na 2.díl a opět to bylo krásné večerní počtení. Zajímavé, čtivé, dobrodružné a srozumitelně napsané. Navíc doplněné krásnými ilustracemi. Doporučuji oba díly.
A aby nám po našich dětských hrdinech z prvního dílu BÁJEČNÁ ŠKOLA PANA SCOTTA nebylo smutno, dočkali jsme se pokračování v podobě knihy PÉŤOVA BÁJEČNÁ DOBRODRUŽSTVÍ. Hezky plynule navážeme v ději a vydáme se s dětmi na Azorské ostrovy. Mohu vám zaručit, že nudit se opět nebudeme. Potkáme kosatky a delfíny, budeme zachraňovat pejska a možná se dočkáme i nějakého toho překvapení. Péťa spolu se svými spolužáky je již ve škole pana Scotta jako ryba ve vodě a my spolu s ním.
Opět povedený kousek, doporučuji.
Kniha Péťova báječná dobrodružství v seznamech
2020 | Báječná škola pana Scotta |
2023 | Péťova báječná dobrodružství |
2024 | Ažka, kočka na dožití a další úsměvné příběhy |
Trošku jiné (ve smyslu ještě lepší) než první díl. Autorka je už vypsanější, příběhy propracovanější a barevné ilustrace působí stejně jako minule jakoby dětsky a současně velmi kumštýřsky. Každému doporučuji.