Babička (převyprávění) přehled
Petr Prouza
Prostou, avšak moudrou babičku Boženy Němcové zná téměř každý. Její příběh je převyprávěn tak, aby si jej mohli přečíst i malí čtenáři. Česká klasika s krásnými ilustracemi.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Babička (převyprávění). Přihlašte se a napište ho.
Syn si přečetl tuto Babičku, jelikož původní Babičku od Boženy Němcové by četl ještě dlouho a asi by ho tento počin odradil od dalšího čtení doporučené literatury (nic proti babičce) =) V této knize bylo shrnuto jednoduše vše důležité =)
Když už jsem se dokopala k poslechu originální Babičky, prolistovala a přečetla jsem si i tuhle LIGHT verzi, co jsem koupila do školní knihovny :-)
Samozřejmě to nezachytí celou atmosféru původní knihy, ale ten příběh je převyprávěn vcelku pěkně. Pro malé děti schůdné řešení. Originál bych si já sama jen tak nepřečetla a očekávat, že zaujme dnešní děti - to je nereálná představa. Pro dospělého má zcela jinou váhu.
Kniha Babička (převyprávění) v seznamech
převyprávění, literární adaptace
2011 | Babička |
2004 | Život střídá smrt |
1988 | Hotel Karneval |
2014 | Psychiatr |
2015 | Dřevěné ženy |
Další kniha, která se snaží přiblížit dětem klasickou literaturu. Jde sice o velmi zkracenou verzi, ale ruku na srdce, kdo z dnešních dětí sáhne po původním vydání od B. Němcové. Mým dětem se kniha líbila a dokonce jsme shlédli i filmovou verzi. Za mě super.