Babinec přehled

Babinec
https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68350/bmid_babinec-GzF-68350.png 4 79 79

Humoristickosatiristický román z prostředí střední ekonomické školy pro pracující. Román z prostředí střední ekonomické školy pro pracující. Ne náhodou zasadil spisovatel Zdeněk Šmíd děj svého úspěšného románu do školního prostředí. Sám se totiž dlouhá léta zabýval pedagogickou činností, a tak je pro něj toto prostředí velmi důvěrně známé. Zasvěceně provádí čtenáře jedním obyčejným školním rokem střední ekonomické školy pro pracující. Se svým typickým humorem líčí osudy učitelů i jejich dospělých žáků, s porozuměním se zamýšlí nad jejich problémy v soukromém i profesním životě a se znalostí věci kritizuje mnohé nešvary a nedostatky našeho školství. Román vyšel poprvé v roce 1988, ale jeho téma je nadčasové a i v dnešní době má čtenářům rozhodně co říci.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Babinec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Iki1
28.04.2024 4 z 5

Příjemné humorné čtení i pro učitele (betička). I když se jedná o knihy mapující strasti pedagogů v minulém režimu, mnoho se od té doby nezměnilo. Současní inspektoři jsou ještě méně zběhlí v pedagogickém procesu (většina z nich sem utekla z kanceláří), kontrolují tedy ještě zběsileji výhradně podklady a zapracované změny, co nám kdosi nahoře bez ladu a skladu lopatou hrne. Autor je znalý a je patrné, že mladým začínajícím soudruhem profesorem je právě autorovo alter ego. Dává nahlédnout do vzájemných vztahů na střední škole, humorně podává teoretický náhled na všechny ty blbosti, co jen zbytečně odvádí učitele od smysluplné práce. A autorovo poetické vyjadřování se vcelku dobře čte.

betička
31.10.2023 5 z 5

Pro všechny (kromě učitelů) příjemné a oddychové čtení :-)
Pro mně zajímavý vhled do studia při zaměstnání a na slasti a strasti našich pedagogů, kdy kolikrát přesný zápis v třídní knize je důležitější než to, zda studenti rozumí probírané látce.


Naďa2411
10.10.2023 5 z 5

Děj je z prostředí dálkového studia na SEŠ. Akniha mne velmi pobavila a čtenáře zasvětí nejen do problémů "studentů" studia při zaměstnání ale i učitelů, kteří jsou pod tlakem inspektorů. Oddechová kniha, která určitě pobaví jakoukoliv generaci, doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Babinec v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených139x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených6x
v Knihotéce106x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x