Bajky i nebajky přehled

nehodnoceno
Bajky i nebajky
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531150/bmid_bajky-i-nebajky-65ba8b4fd191b.jpg 0 0 0

Něžné a moudré, veselé a hravé, pro děti i pro dospělé jsou Bajky i nebajky Rudyarda Kiplinga. Jako ve své předchozí Knize džunglí vede autor své čtenáře do pradávného světa polidštěných zvířat i jeskynních prapředků člověka, pralesů. pouští, řek a moří, exotických vůní a přecházejících barev, aby spřádal příběh o tom, jak získal velbloud hrb, jak vznikla abeceda, jak zdomácněl pes nebo kočka, a o dalších "záhadách" světa. Jde o dvojjazyčné vydání (angličtina a čeština). Text je zrcadlový.... celý text

Jazyky, lingvistika Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Just So Stories, 1902


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bajky i nebajky. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (11)

xulij01
11.09.2024 4 z 5

Autor má opravdu bohatou fantazii, plno hezkých příběhů plynoucích lehce jako voda. Četl jsem dvojjazyčnou nezkrácenou verzi (angličtina/čeština) z roku 2008. V zápatí jsou vypíchnuta nejdůležitější slovíčka a jejich význam je popsán v angličtině, pak následuje český překlad. Ideální knížka pro bezbolestné procvičení angličtiny, zrcadlové texty mají něco do sebe. Celkem 85 %.

Filomena1961
18.02.2023 5 z 5

Nejedná se o bajky v pravém slova smyslu. I když to je knížka, která byla poprvé vydána v roce 1902, tedy před 120 lety, přesto humorně a originálně odpovídá na otázky kladené dětmi. Povídky jako Proč má velryba úzký jícen, Proč má velbloud hrb, nosorožec zvarhanělou kůži, leopard skvrny a další příběhy ze světa zvířat doslova vtahují děti do úžasného fantazijního světa Rudyarda Kiplinga. Tuto půvabnou knížku jsem začala číst své vnučce a odezvou je nadšení. Knihu doprovází krásné obrázky Václava Kabáta a v závěru jsou poznámky , které pomáhají mladým čtenářům jednoduchým způsobem vysvětlit některé neznámé pojmy. Knihu si určitě nenechte ujít, je vhodná pro jakýkoliv věk.


mia.com
15.01.2023 4 z 5

Jako dítě jsem knížku měla moc ráda.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bajky i nebajky v seznamech

v Přečtených60x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených7x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x