Just So Stories / Bajky i nebajky (dvojjazyčná kniha) přehled

Just So Stories / Bajky i nebajky (dvojjazyčná kniha)
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/3486/bmid_bajky-i-nebajky-just-so-stories-h0q-3486.jpeg 4 43 43

Tak jako ve své předchozí Knize džunglí zavádí autor čtenáře do pradávného světa polidštěných zvířat, jeskynních prapředků, moří, řek a pralesů a spřádá příběhy o tom, jak získal velbloud hrb, jak vznikla abeceda či jak zdomácněl pes a kočka. Něžné i moudré, veselé i hravé příběhy pro děti i dospělé. Česko-anglické, nezkrácené vydání s komentářem.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: , Garamond

Just So Stories, 1902

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Just So Stories / Bajky i nebajky (dvojjazyčná kniha). Přihlašte se a napište ho.

R47
16.01.2023 2 z 5

Zkoušel jsem to s tímhle dílkem dvakrát. A podruhé dokonce i na vlastním dítěti. A stejně tak, jak to nebavilo mě a přišlo zbytečně překombinované mně, tak úplně stejný efekt to mělo na moje dítě, které brzy ztratilo zájem u prvního příběhu a u druhého hned po začátku. A to si Mauglího z Knihy džunglí čteme celkem pravidelně (ale on je to ostatně taky jediný příběh, který z té knihy pořádně funguje.) Musím říct, že až na tu jednu knihu obdivem k autorovi a jeho dílu skutečně netrpím. Palec dolu.

Jannik158
30.01.2021 5 z 5

Knížka je hravá a veselá a nabízí netradiční vysvětlení toho, jak to chodí nejen ve zvířecí říši. Příběh o klokanovi s napětím poslouchal i můj čtyřletý syn, a líbil se mu, i když je knížka vhodnější pro trochu starší děti. Nejvíce mě pobavil příběh o Motýlovi, který dupal. Kočka, která chodila sama je taky velmi výstižným příběhem :-)

Yalka
05.04.2020 5 z 5

Fascinovaly mě povídky o tom, jak vzniklo obrázkové písmo a jak vznikla abeceda. Ty jsem četla stále dokola, brávala jsem tuhle knihu v knihovně opakovaně do ruky. Aniž bych do nedávna tušila, že to byl Kipling.

Kniha Just So Stories / Bajky i nebajky (dvojjazyčná kniha) v seznamech