Barma přehled

Barma
https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84271/mid_barma-jIM-84271.jpg 4 111 111

Na cestách s Lékaři bez hranic po Myanmaru To, co ho zavedlo za dveře totality, nejsou jeho vlastní pracovní povinnosti. Guy Delisle se tentokrát vydal ve stopách své ženy na misi Lékařů bez hranic. V Barmě tak kreslí deník čerstvého otce na mateřské, s humorem a nadsázkou opět odhaluje pokroucený život v zajetí idejí – pro tentokrát vojenské chunty. Vyzbrojen kočárkem s malým Louisem se pokouší přiblížit k Aun Schan Su Ťij, která bydlí o pár ulic dál, ale také proniknout do klubu australských diplomatů, protože ti mají luxusní bazén. A učí místní nadšence základům animace. To vše tradičně černo-bíle s vtipnými dialogy.... celý text

Literatura světová Komiksy Cestopisy a místopisy
Vydáno: , BB art

Chroniques Birmanes, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Barma. Přihlašte se a napište ho.

Lka
07.04.2022 4 z 5

Další komiksová kniha od Guy Delisla, tentokrát cestování mladé rodiny do Barmy.

Mánička178
11.10.2020 3 z 5

Hodně mě pobavila epizodka o shánění inkoustu nebo kreslení levou rukou :D Každopádně docela brutální svědectví o životě v Barmě - doly na drahé kameny, stěhování měst, závislosti na heroinu... Člověk se až diví, že některé země vůbec nějak fungují a nekončí v propadlišti dějin.

Abikk
02.12.2019 3 z 5

S komiksem začínám a baví mě. Ráda poznávám země tímto způsobem :o)

Kniha Barma v seznamech