Jeruzalém: Rok v rozděleném městě přehled

Jeruzalém: Rok v rozděleném městě
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158374/bmid_jeruzalem-bvt-158374.jpg 4 108 108

V nejnovějším albu se Guy Delisle vydává na roční pobyt do Izraele, kam následuje manželku, pracující pro Lékaře bez hranic. Jako otec na rodičovské dovolené se stará o dvě děti, ale zejména prozkoumává své okolí. Rodina musí zvládnout žít v zemi, která je kolébkou náboženství, ovšem potýká se s řadou problémů. Samotný Jeruzalém je rozdělené město, kde se z tak jednoduché záležitosti, jakou je přejet z jednoho konce (muslimského) na druhý (židovský), dokáže vyklubat opravdu pořádný oříšek. Delisle popisuje a glosuje to, s čím se setkává, se svěžím přístupem nezatíženého pozorovatele a s nezbytnou dávkou sarkasmu i ironie.... celý text

Literatura světová Komiksy Cestopisy a místopisy
Vydáno: , BB art

Chroniques De Jérusalem, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jeruzalém: Rok v rozděleném městě. Přihlašte se a napište ho.

ZuzziŠ
18.09.2024 4 z 5

Takový ten pocit, že věříte všemu, co je tam napsáno.
A k tomu takový ten pocit, že se autorovi v Jeruzalémě nelíbilo. V tom Jeruzalémě, které vy považujete za jedno z nejkrásnějších měst na světě.
Ale ty kresby! Ach!
(je to jedno z nejkrásnějších měst na světě)

s1ombrehimawari
16.01.2023 1 z 5

Bohužel to nebylo nic pro mě. Nesedlo mi servírování příběhů, které za mě bylo suchopárné a občas jsem ani nevěděla, proč nám zrovna tohle autor vypráví. Nenacházela jsem v tom smysl. Co se týká grafické stránky, taktéž nejsem fanouškem, pro mě moc jednoduché a minimalistické. Výběr barvy se mi ale líbil a hodil se do místa dění. Taktéž jsem se dozvěděla nové věci a to cením.

Lka
25.11.2022 4 z 5

Další kniha Guy Delisle, kde tentokrát stráví jeden rok v Izraeli. Opět zajímavé a poučné čtení.

Knižní novinky (10. - 18. dubna)

09.04.2013

Kniha Jeruzalém: Rok v rozděleném městě v seznamech