Básně: Za tichých nocí / Nůž přehled

Básně: Za tichých nocí / Nůž
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546906/bmid_basne-za-tichych-noci-nuz.jpg 4 4 4

Básnická tvorba zpěváka a textaře skupiny Rammstein. Lindemannovy verše jsou hluboce melancholické a surrealistické, plné touhy a napětí, v nichž se obscénní, avšak zranitelný lyrický subjekt otevírá intimnímu dialogu se čtenářem. Básně zkoumají vnitřní temnotu a tělesnou rozkoš s prvky sexuálního napětí. Provokativním a kontroverzním veršům však kontrastují jemnější a introspektivnější motivy, jako jsou láska, samota či existenciální úzkosti. Lindemann si ve verších symbolicky, až experimentálně pohrává s jazykem, prostřednictvím něhož popisuje všední i niterné prožitky bolesti či smrti. Černobílé ilustrace Matthiase Matthiese vytvářejí s Lindemannovými verši symbiotickou koláž sexuality, sebezkoumání a vzpomínek na lásku i vlastní rodinu.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Básně: Za tichých nocí / Nůž. Přihlašte se a napište ho.

adriane9
07.12.2024 4 z 5

Till je bezpochyby tak trochu blázen, to o něm víme. Že má ale poetickou duši mi unikalo. Doteď. Sbírka je o lásce, o dětech, o bolesti, týrání a taky nožích a krvi, cítím z toho kus Baudelaira (Květy zla).

/Úryvek z knihy
....Mezi trny
V bodláčí
Krev crčí koryta jí nestačí
Z vlasů z nártu z bezmoci
A je mi líto
Že nemůžu ti pomoci

Ti, co byli prokleti, Mělký hrob a další knižní novinky (46. týden)

10.11.2024

Kniha Básně: Za tichých nocí / Nůž v seznamech